Haberler

AB Bakanları ABD Füze Savunma Sistemini Görüştü

Polonya ve Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlarının, ABD Füze Savunma Sisteminin Ülkelerinde Kurulmasını Henüz Kabul Etmedikleri Konusunda Avrupa Birliği'ne (AB) Güvence Verdiği Belirtildi.

Polonya ve Çek Cumhuriyeti dışişleri bakanlarının, ABD füze savunma sisteminin ülkelerinde kurulmasını henüz kabul etmedikleri konusunda Avrupa Birliği'ne (AB) güvence verdiği belirtildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Karel Schwarzenberg ve Polonya Dışişleri Bakanı Anna Fotyga'nın dün Brüksel'de gerçekleştirilen AB Dışişleri Bakanları toplantısında, hükümetlerinin konuyu mütalaa etmeyi sürdürdüğünü ve henüz kesin bir karar verilmediğini söylediklerini bildirdi.

AB Dış Politika Şefi Javier Solana da iki bakanın, ABD'nin teklifine verecekleri cevabın zaman alabileceğini söylediklerini ifade etti. Solana ayrıca, kararın AB ülkeleri ile işbirliği içinde alınacağını belirtti.

Moskova, ABD'nin Çek Cumhuriyeti'ne bir radar istasyonu ve Polonya'da yeraltı füze savunma sistemi kurma planını sert bir dille eleştirmişti. Washington, füze savunma sisteminin İran veya Kuzey Kore gibi ülkelerden gelebilecek muhtemel bir saldırıyı önlemek amaçlı olduğunu ve Rusya'ya karşı bir kalkan olmadığını söylemişti.

(AFP-SŞ-SŞ-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title