Haberler

"44. Uluslararası Çanakkale Troia Festivali" Başladı

44. Uluslararası Çanakkale Troia Festivali, Düzenlenen Kortej Yürüyüşü ile Başladı.

44. Uluslararası Çanakkale Troia Festivali, düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı.

Belediye binası önünden başlayan kortej yürüyüşüne 13 ülkenin katılımcılarının yanısıra çok sayıda vatandaş da iştirak etti. Korteje katılan ekipler, kendi ülkelerinin geleneksel gösterilerini sunarken, Çanakkaleliler de yol kenarlarından ekiplere alkışlarla destek verdi. Belediye önünden başlayan Atatürk ve Piri Reis Caddesi'ni izleyerek Cumhuriyet Meydanı'nda sonra eren yürüyüşün ardından ekipler, burada folklor gösteri sundu. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da korteje bir süre eşlik etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki gösteriler ise Çanakkaleliler tarafından büyük ilgi gördü.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 16 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan festival etkinlikleri kapsamında çeşitli sergiler, tiyatro oyunları, forumlar, yerli ve yabancı halk oyunları gösterilerinin düzenleneceğini belirterek, "'Barış, kültürümüz olsun' teması altındaki bu festivalimize bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Festivalin son günü olan 16 Ağustos Perşembe gecesi ise Cumhuriyet Meydanı'nda Mirkelam'ın katılacağı ücretsiz halk konseri verilecek" dedi.

Öte yandan, festivalin resmi açılışının, 10 Ağustos Cuma günü saat 20.00'de Troia Antik Kenti'nde yapılacağı kaydedildi.

(AÖ-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title