Haberler

Zonguldak'ta "Sağlıklı Yaşam" Konferansı

Zonguldak'ta Diyabetliler Derneği Tarafından "Sağlıklı Yaşam" Konulu Konferans Düzenlendi. Konferansa Konuşmacı Olarak Katılan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gülgün Ersoy, Terör Saldırılarını Kınayarak, "Benim de Oğlum Askere Gidecek. Acıyı En İyi Şekilde Anlayanlardan Biriyim" Dedi.

Zonguldak'ta Diyabetliler Derneği tarafından "Sağlıklı Yaşam" konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Gülgün Ersoy, terör saldırılarını kınayarak, "Benim de oğlum askere gidecek. Acıyı en iyi şekilde anlayanlardan biriyim" dedi.

Zonguldak Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen "Sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme ve diyabette beslenmenin önemi" konulu konferansa çok sayıda diyabet hastası dinleyici olarak katıldı. Sağlıklı yaşam konferansında terör saldırılarını kınayan Ersoy, oğlunun yakında askere gideceğini belirterek, "Son bir ayda 100'ün üzerinde evladımızı şehit verdik. Yaşanan olaylar sonucunda annelerin yüreğine ateş düşmesi, annelerin ağlaması nedeniyle çok üzüntülüyüz. Oğlum askere gideceği için bu acıyı en iyi anlayanlardan biri de benim" diyerek tüm şehit yakınlarına sabır diledi.

Daha sonra diyaliz hastalarına sağlıklı ve uzun yaşam hakkında bilgi veren Ersoy, insanın yaşama süresinin daha önceki yıllara göre daha uzun olmasına rağmen artan hastalıklarla birlikte ölüm olaylarında da artış gösterdiğini belirtti. Ersoy, "Bir insanın yaşama süresi 1900'lü yıllara göre daha uzun. Fakat kalp, tansiyon, diyabet gibi hastalıklarda artış gözleniyor. Bu nedenle de erken ölümler tekrar başgösterdi. Bu tür rahatsızlıkların nedeni de tamamen beslenme alışkanlığımızdan kaynaklanıyor. Tuz, yağ içeren yemekleri daha az tüketmemiz gerekiyor. Çünkü bunlar sonradan bize yol, su, ihtiyaç değil yağ, kilo ve sağlıksızlık olarak geri dönüyor" dedi.

Ersoy, konferans bitiminde kitabını imzaladı

(SD-AK)

22.10.2007 17:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title