Haberler

Yabancı Uyruklu Öğrencilerden Rektör Gönen'e Bayram Ziyareti

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÖMER) ev sahipliğini yaptığı eğitim programı için 21 farklı ülkeden gelen 30'a yakın yabancı uyruklu öğrenci, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'e bayram ziyaretinde bulundu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (TÖMER) ev sahipliğini yaptığı eğitim programı için 21 farklı ülkeden gelen 30'a yakın yabancı uyruklu öğrenci, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'e bayram ziyaretinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Gönen, aralarında Hindistan, İran, Yunanistan, Bosna Hersek, Mısır ve Japonya gibi ülkelerin de bulunduğu öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, dünyanın barışa susadığı şu günlerde uluslararası misafir öğrencilerin ziyaretinin çok anlamlı olduğunu belirtti ve duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gönen, bu tür eğitim programlarıyla eğitim ve kültürel alışveriş yapmak suretiyle dünya kültürünün hep birlikte oluşturulacağını ve bu sayede dünya barışına çok önemli katkıların çok daha kolay sağlanacağını belirtti.

Duygu ve düşüncelerini dile getiren öğrenciler ise, Türkiye'ye geldikleri için çok şanslı olduklarını ve burada kaldıkları sürenin kendileri için hem eğitim ve hem de kültürel anlamda çok ayrı kazanımları da beraberinde getirdiğini belirttiler.

Ziyarete katılan TÖMER Başkanı Hilmi Demiral da, eğitim programı kapsamında Eskişehir ve çevre illerde yaptıkları eğitim ve kültür gezileri hakkında bilgi verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hasan Gönen İran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title