Haberler

Vakıflar Haftası Kutlanıyor

Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan ‘Vakıflar Haftası’ etkinlikleri kapsamında Aydın, Muğla ve Denizli illerinden sorumlu Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran Muğla valisi Amir çiçek’i ziyaret etti.

Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan 'Vakıflar Haftası' etkinlikleri kapsamında Aydın, Muğla ve Denizli illerinden sorumlu Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran Muğla valisi Amir çiçek'i ziyaret etti. Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın da eşlik ettiği ziyarette Vakıflar Bölge Müdürü Katran, Muğla'daki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Vakıflar Aydın Bölge Müdürü Selami Katran, Muğla, Aydın ve Denizli illerinde hizmet verdiklerini belirterek, "Muğla'da 18 tanesi sosyal yardımlaşma,24 tanesi de vakıflar olmak üzere sivil toplum örgütlerimiz ile kültüre katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bir taraftan da tescilli yapılarımızın bulunduğu toplam 58 tane kültür varlığımızın onarımları ile de kültürel mirasımızı katkı sağlıyoruz. Muğla'da sosyal yardımlarımız da bulunuyor. Maalesef biz muhtaç aileleri bulmakta biraz zorluk yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. 155 kişiye öğrenim burslarımız, 24 aileye de muhtaç maaşımız ve 57 ailemizi de kuru gıda yardımlarımız sürüyor. 68 açığımız bulunuyor. Burada elbirliği ile bu aileleri bulup bu yardımları onlara ulaştırabilirsek mutlu olacağız" dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Vakıfların Türk toplumunda önemli bir yeri bulunduğunu, Osmanlı'dan gelen bir gelenek olduğunu söyledi. Vali Çiçek, Vakıf demek dayanışma ve bunun ötesinde sürdürülebilir, gelecek nesillere hizmet sunan ve tüzel kişiliği olan bir Sivil Toplum kuruluşudur. Osmanlı döneminde Vakıflar sayesinde çok camileri, medreseler ve köprüler yapılmıştır. Bunun yanında doğayı, çevreyi ve hayvanları koruyan Vakıflar bile kurulmuştur. Vakıf denildiğinde, kimsesizlere, fakirlere ve düşkünlere yardım eden ve destek veren anlayışı doğrudur. Ama bunun yanında sosyal ve kültürel yönden de eğitim alanında da büyük fonksiyonları vardır. Bugün kurulan vakıflarımız Türk toplumunun aydınlatılması konusunda eğitimi konusunda ve hatta geleceğin medeniyeti konusunda çok güzel faaliyetler yapan vakıflarımız vardır. Vatandaşlarımız bu vakıfları önemsediği için ölümünden sonra da hayır işlerini yürümesi konusunda vakıflar kurmuştur" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vakıflar Haftası Amir Çiçek Aydın Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title