Haberler

Türkiye'nin İlk Aktif Şehri Karşıyaka Oldu

Yıl boyunca gerçekleştirdiği onlarca sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle 7’den 77’ye tüm Karşıyakalıları spora ve fiziksel aktivitelere teşvik eden Karşıyaka Belediyesi, Uluslararası Herkes İçin Spor Derneği (TAFISA) tarafından ‘Aktif Şehir’ sertifikası ile ödüllendirildi.

Yıl boyunca gerçekleştirdiği onlarca sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle 7'den 77'ye tüm Karşıyakalıları spora ve fiziksel aktivitelere teşvik eden Karşıyaka Belediyesi, Uluslararası Herkes İçin Spor Derneği (TAFISA) tarafından 'Aktif Şehir' sertifikası ile ödüllendirildi. Budapeşte'de gerçekleşen törenle ödülü teslim alan Karşıyaka Belediyesi, Türkiye'de bu sertifikaya layık görülen ilk ve tek kurum oldu.

Dünya genelinde, potansiyel taşıyan kentlerdeki sosyal, sportif ve kültürel yaşamda hareketi artırmak ve o kentin halkını da etkinliklerin başrolüne çıkartmak için çalışmalar yürüten Uluslararası Herkes İçin Spor Derneği (TAFISA), Karşıyaka Belediyesi'ni 'Aktif Şehir' sertifikasıyla ödüllendirdi. Temmuz ayında açıklanan büyük ödül, 17 Ekim'de Macaristan'ın Budapeşte şehrindeki Vigoda Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende, TAFISA Başkanı Prof. Dr. Ju-Ho Chang tarafından takdim edildi. Avustralya'dan Kanada'ya kadar pek çok ülkeden katılımın olduğu organizasyonda, Karşıyaka heyeti büyük ilgi gördü. Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcıları Murat Özel ve Kadri Bilgin öncülüğündeki heyet, törenin ardından Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği'ni de ziyaret etti.

Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından TAFISA'ya sunulan ve Aktif Şehir sertifikasının alınmasında etkili olan çalışmalar arasında halk koşuları, bisiklet yarışları, açık alan spor etkinlikleri gibi çeşitli organizasyonlar yer aldı. Bu faaliyetler, TAFISA tarafından 'iyi uygulama örneği' olarak gösterildi. Aldığı sertifikayla, TAFISA'nın üç aşamalı Aktif Şehir uygulamasının ilk basamağını geçen Karşıyaka Belediyesi, bundan sonraki süreçte Aktif Şehir Stratejik Eylem Planı'nı tamamlayarak daha geniş halk kitlelerinin katılacağı organizasyonlar planlayacak. Uygulamanın tüm aşamalarının gerçekleştirilmesinin ardından Karşıyaka, global aktif şehirler arasındaki yerini alacak.

Aktif şehir çalışmalarının Karşıyaka'ya dünya çapında büyük prestij sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Karşıyakamızı önce Avrupa'ya sonra da tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalar yürütüyoruz. Aktif Şehir de Karşıyakamızın dünya çapındaki marka değerini güçlendirecek çok önemli uygulamalardan biri. Bu ödül bize büyük prestij sağlayacak. Biz, halk için etkinlik yapan ve bu organizasyonlarda da halkı direk işin içine katan bir belediyeyiz. Bu duruşumuzun ödüllendirilmiş olması çok anlamlı. Bundan sonra düzenleyeceğimiz uluslararası organizasyonlar sayesinde hem Karşıyakamızın hem de İzmirimizin tanıtım potansiyeli daha da artacak. Kentler arasındaki sosyal ve kültürel alışverişler ile turizmin gelişmesine de olanak sağlanacak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karşıyaka Türkiye Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title