Haberler

Trabzon'da okullarda deprem tatbikatı

Güncelleme:

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında tüm illerde olduğu gibi Trabzon'da deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında tüm illerde olduğu gibi Trabzon'da deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Deprem Haftası'nda Trabzon'da da 630 okulda 12 bin 360 öğretmen ve 140 bin 570 öğrencinin katılımıyla deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Afad, itfaiye, jandarma, polis, TAKAT, UMKE, UDSAK gönüllülerinin katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı. Okul Afet ve Acil Durum Planlarında belirlenen müdahale süreçlerine ait görevlere yönelik pratik kazandırmanın amaçlandığı tatbikatta deprem anında öğrencilere çök-kapan tutun, tahliye, okul toplanma alanına güvenli bir şekilde ulaşma becerilerini kazandırıldı. Ortahisar ilçesindeki İskenderpaşa Ortaokulu'nda gerçekleştirilen tatbikatta siren sesinin ardından öğrenciler sınıflarından elleri başları üzerinde bahçeye çıkarken, okulda mahsur kalan bir kişi itfaiye merdiveni yardımıyla kurtarıldı. Tatbikat sırasında bazı öğrencilerin panik ve heyecan yaşadığı gözlenirken, bazı öğrenciler hiç korkmadıklarını, tatbikat sayesinde bilmediklerini öğrendiklerini söylediler.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, tatbikatın önemine işaret ederek, "Temennimiz ülkemiz bu tür acı felaketlerle karşılaşmasın, karşılaşırsa da bu yaptığımız eğitimler can kaybını en aza indirecek. Saniyelerin, saliselerin ne kadar önemli olduğu anlardır. Bu nokta da gençlerimizin, yavrularımızın bilinçlenmesi, bu tür eğitimleri alması da önemli. Gözlemlerim çok güzel, gençlerimiz gerçekten bilinçli. Zaman zaman AFAD ekiplerimiz okulları ziyaret ederek bu noktada bilinçlendirmeye yönelik yaptığı faaliyetlerin sonuçlarını bugün burada hep beraber gördük. Yavrularımız bilinçli, sınıfta yaptığı hareketlerle tahliyede paniklemeden sakin bir şekilde bulundukları kapalı ortamı terk etmeleri bunun bir göstergesi" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Deprem Haftası Trabzon AFAD Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title