Haberler

Toprak Ana Ellerde Hayat Buldu

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin düzenlediği "Seramik Sergisi" düzenlenen törenle açıldı.

Eğitim Fakültesi güzel sanatlar galerisinde gerçekleştirilen sergiye, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılışını Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan İnce ve Güzel Sanatlar bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Evren Daşdağ'ın yaptığı sergide 55 öğrencinin 100'e yakın eseri sergilendi.

"Topraktan Geldik, Toprağa gideceğiz" felsefesiyle bu sergiyi tasarladıklarını söyleyen Evren Daşdağ, toprağın, ana sıfatıyla adlandırılmış bir varlık ve yaşam için temel gereksinimlerden biri olduğunu belirtti. Daşdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kadar önem atfedilen bir nesneyi biz elle şekillendirerek, neler yapabiliriz dedik. Buna ruhumuzu kattık. Buna gönlümüzü kattık. Buna zihinsel üretimimizi kattık. Tasarladık. Onların hocası olarak ben de özgürlüğe kanat açmış kuşları vurgulamak için kuş temasıyla çalıştım. Bu kuşların bir tarafından bakıldığında kanatlarını açmış uçmaya hazır bir kuş ama arkasını çevirip baktığınızda da kollarını açmış sevgiyle etrafını kucaklayan, Yaradan'ına dua eden elleri göreceksiniz"


Ziya Gökalp eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi bölümü resim iş öğretmenliği öğrencilerinin bir dönem boyunca yaptıkları çalışmalardan oluşan sergide 3. ve 4. sınıfların karma işleri de bulunmaktadır. Toplamda 55 öğrencinin, 100'e yakın eserle katıldığı sergide birçok çeşidin yer aldığına dikkat çeken Daşdağ, "Kimi zaman ayağımızın altında bastığımız toprağın şekillenerek heykellere döndüğünü, aslan olup, santur olup kabardığını göreceğiz. Kimi zaman üzerine tohum atıp ta ürün elde ettiğimiz toprağın şekillenerek, duvar tabakları, duvar panoları olduğuna şahitlik edeceğiz. Kimi zaman süs eşyası, kimi zaman kullanım eşyası olarak karşımıza çıkabilecek" dedi.

Sergide sırlı, sırsız, parlak, mat, oksitli tekniklerle yapılan çalışmaların yanı sıra plaka tekniği, fitil tekniği, serbest elle şekillendirme teknikleri de bulunuyor. Hem işlevsel hem de estetik formlarda olan bauhaus türü eserlerin üretildiği sergide, insan ve kuş formlarında öyküsü olan kutulara yer verildi. Sergi, 9 Nisan'a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ziya Gökalp Yerel Kültür Sanat Haberler

Mansur Yavaş Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi! AK Parti ve MHP'den de oy aldı

Mansur Yavaş Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi! AK Parti ve MHP'den de oy aldı

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Bakmadan Geçme

Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını hangi kanalda? Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını nerde yayınlanıyor? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı ne zaman? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı saat kaçta, hangi kanalda? Babalar günü ne zaman 2025? Babalar günü 2025 yılında hangi güne, hangi tarihe denk geliyor? Demir 5 TL çıkacak mı? Madeni 5 TL piyasaya mı sürülüyor? Yeni demir 5 TL nasıl olacak? Portekiz Hırvatistan maçı CANLI izle! (HD) 8 Haziran Portekiz Hırvatistan maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Pazar günü kargolar açık mı 2024? Pazar günü kargolar saat kaça kadar açık, kaça kadar dağıtım yapıyor? Emekli maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Emekli maaşı bayramdan önce ödenecek mi? Gamze Özçelik evli mi? Gamze Özçelik kiminle evli, eşinin adı ne? Muharrem Akkuş yaşıyor mu? Muharrem Akkuş öldü mü, neden öldü? Muharrem Akkuş ölüm sebebi ne? Hepsijet Pazar günü çalışıyor mu? Hepsijet Pazar günü kaça kadar çalışıyor? TYT'ye girmeden AYT'ye girilir mi? TYT sınavına girmeyenler AYT sınavına girebilir mi? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 8 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Portekiz - Hırvatistan maçı hangi kanalda, saat kaçta? Portekiz - Hırvatistan maçı nereden izlenir? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? Yalı Çapkını Seyran diziden ayrılacak mı, çıkacak mı? KPSS ortaöğretim başvuruları ne zaman? KPSS ortaöğretim başvuru tarihi ayın kaçında, hangi tarihte?
Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title