Haberler

Tekirdağlılar Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor

Tekirdağlı vatandaşlar, Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım evinde bulunan sokak hayvanlarına sahip çıkarak sahipleniyor.

Tekirdağlı vatandaşlar, Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım evinde bulunan sokak hayvanlarına sahip çıkarak sahipleniyor.

Süleymanpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Veteriner İşleri Müdürlüğüne Bağlı Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi, sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam ediyor. Süleymanpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sokaklardan toplanan sahipsiz, hasta ve bakıma muhtaç kedi ile köpeklerin bakımları ve sağlık kontrolleri Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evinde yapılıyor. Vatandaşlar, bakımı ve sağlık kontrolleri yapılan hayvanları bakım evine gelerek sahiplenebiliyor.

Süleymanpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne Bağlı Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi Görevlisi Aziz Alper Altay, yaz aylarının gelmesi ile birlikte hayvan sahiplenen vatandaşların sayısında da artış olduğunu belirterek ayda 20 hayvan sahiplendirdiklerini söyledi.

Altay, hayvanların bütün sağlık kontrollerinin ve bakımlarının en iyi şekilde yapıldığını belirterek, "Barınağımızda sokaklardan toplanan köpeklerin ve kedilerin bakımları yapılıyor. Bakımı yapılan kedi ve köpekler kısırlaştırılarak bütün sağlık kontrollerinin ardından sokağa bırakılıyor. Ayrıca yaralı, hasta ve durumu ağır olan sokak köpeklerini barınağımıza getirerek onların bakımını da yaparak kontrollerimiz altında iyileştiriyoruz. Barınağımızın kapasitesi 120 hayvandır. Şu anda barınakta 70'e yakın hayvan bulunmaktadır. Köpek ve kediler var ama daha çok köpekler bulunuyor. Hayvanların bakımları, kullanılan ilaçlar ve beslenme ihtiyaçları her şey Süleymanpaşa Belediyesi tarafından karşılanıyor. Barınağımızdan ayrıca isteyen vatandaşlarımıza hayvanlarımızı sahiplendiriyoruz. Bakımları yapıldıktan sonra vatandaşlar beğendikleri hayvanı sahiplenebiliyorlar. Yaz aylarında hayvan sahiplenen vatandaşların sayısında artış oluyor. Ayda ortalama 15-20 hayvan sahiplendiriyoruz" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleymanpaşa Tekirdağ Yerel Haberler

Hatay'da 4.1 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı çevre illerde de hissedildi

Hatay'da 4.1 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı çevre illerde de hissedildi

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail'in saldırı tehdidine Hizbullah'tan 'Yıkım olur' yanıtı geldi

Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail'in saldırı tehdidine Hizbullah'tan "Yıkım olur" yanıtı geldi

Bakmadan Geçme

E - OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR 2024? MEB e - Okul not ve DEVAMSIZLIK kapama tarihi ne zaman? Gaziantep Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Gaziantep'te kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? FERDİ KADIOĞLU FENERBAHÇE'DEN GİDİYOR MU? #9917 Ali Koç transfer ile ilgili ne dedi? Bonservis için takam verdi! #129349 Antalya Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Antalya'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Samsun Kurban kesim ve satış yeri 2024: Samsun'da kurban pazarı hangi ilçeye ve nereye kuruluyor? MOURİNHO MALİYETİ NE KADAR? Ali Koç açıkladı: Mourinho yıllık maliyeti kaç para? Kayseri Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Kayseri'de kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? İzmir'de kurban satış ve kesim yerleri nereler? İşte 2024 İzmir kurban pazarı konumları Ankara Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Ankara'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Bursa Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Bursa'da kurban pazarı nereye, hangi ilçeye kuruluyor? KARNE GÜNÜ NE ZAMAN? Karneler ne zaman verilecek, 3 ay tatil ne zaman başlıyor? İstanbul kurban satış ve kesim yerleri nereler? 2024 İstanbul'da hangi ilçelere kurban pazarları kuruluyor? İstanbul Kurban kesim ve satış yerleri 2024: İstanbul Avrupa ve Anadolu Yakası kurban pazarı hangi ilçelere kuruluyor? SON DAKİKA: HATAY'DA DEPREM Mİ OLDU? AFAD duyurdu! Samandağ depremi kaç şiddetinde? Hatay'da deprem! Az önce deprem mi oldu? Hatay'da 5 Haziran en son kaç şiddetinde deprem oldu?
'En beğendiğiniz siyasetçi kim?' anketi! Birinci sırada Erdoğan var, iki numara sürpriz

"En beğendiğiniz siyasetçi kim?" anketi! Birinci sırada Erdoğan var, iki numara sürpriz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title