Haberler

Sagir 410. Haftayı Geride Bıraktı

Sakarya Adalet Girişimi (SAGİR) 410'uncu hafta basın açıklamasında başörtülü oldukları gerekçesi ile memuriyetle ilişiği kesilen ve memuriyetten atılan bayanların yeniden memuriyete dönmesini sağlayan önergenin kabul edilmiş olmasının sevindirici...

Sakarya Adalet Girişimi (SAGİR) 410'uncu hafta basın açıklamasında başörtülü oldukları gerekçesi ile memuriyetle ilişiği kesilen ve memuriyetten atılan bayanların yeniden memuriyete dönmesini sağlayan önergenin kabul edilmiş olmasının sevindirici olduğu belirtildi.

SAGİR'in 410'uncu hafta basın açıklaması AKM önünde yapıldı. Bu haftaki açıklamayı SAGİR adına Ribat Vakfından Mithat Aykaç okudu.

Aykaç'ın okuduğu açıklamada, "TBMM'de, vekillerin verdiği kılık kıyafetinden dolayı memuriyetle ilişiği kesilenlerle ilgili önerge kabul edilirken, önergeyle geçmiş dönemde kılık kıyafetinden dolayı memuriyeti elinden alınanlara tekrardan memuriyet verilmesi amaçlanıyor. Buna rağmen hala sokaklarda şahsi zorbalıklar devam ediyor. Bu süreç iyiye alamet değil" denildi.

İsviçre'de okullarda başörtünün serbest bırakılmasına da değinen Aykaç, " İsviçre'nin ülke çapında ünlü olan bir eğitim kurumu olan Lisede okuyan öğrenciler, eğitim kurumunda başörtüsü takmanın yasak olduğu iddiasıyla okuldan uzaklaştırılmışlardı. Bunun üzerine veliler, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdular. Neticede, İsviçre Anayasa Mahkemesi'nin kararına göre öğrenciler, bundan böyle okulda derslere başörtüsü ile girebilecek" şeklinde konuştu.

Mısır'daki darbeyi protesto etmeye devam ettiklerini söyleyen Aykaç, "İslam dünyasında İslami modele izin yok. Olan Müslümanlara oluyor" dedi.

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının oruç ve Kur'an ayı olduğunu, eğlenceye dönüştürülmemesini isteyen Aykaç, "Müslümanlar bu kutsal Ramazan ayının feyziyle bereketlenmeyi arzu ederken, Ramazan'ın ruhuna aykırı faaliyetlerle toplumun manevi temellerine bilerek ya da bilmeyerek dinamit atılıyor. Özellikle belediyelerin 'nostaljik' heveslerle Ramazan ayını bir eğlence ayına dönüştürmesi bu mübarek ayın manevi kültürünü dolaylı da olsa yozlaştırmış oluyor. Fakir fukara ve yolda kalmış insanları düşünerek hayata geçirilen iftar çadırları da zamanla eğlence mekanlarına dönüştü. Ramazan ayı içerisinde insanlar ibadete, Kur'an'la buluşmaya, yardımlaşmaya, tefekküre ve her anlamda nefis terbiyesine yönelmesi gerekirken, bu mübarek ayın ruhuna aykırı organizasyonlar yapılmamalı. Ramazan'ın coşkusu asla bir eğlence, şatafat ve gösteriye dönüşmemelidir" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anayasa Mahkemesi İsviçre Sakarya Yerel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title