Haberler

"Ormanların Gençleştirilmesi, Bakımı ve Rehabilitasyonu" Semineri

Orman Genel Müdür Yardımcısı Temur: "Ormanlarımızın artış göstermesi önemli ama asıl önemli olan bunların korunması ve bakımının yapılması lazım"

Sarıkamış ilçesinde "Ormanların Gençleştirilmesi, Bakımı ve Rehabilitasyonu" semineri başladı.

Bayraktepe Kayak Merkezindeki bir otelde Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Dairesi Başkanlığı'nca düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur, genel müdürlük olarak bu tür seminerlerin daha bilimsel yapılması açısından üniversitelerdeki bilim adamlarıyla çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bu ülkenin ormanlarının yalnızca ormancıların olmadığını ya da bu ülkede yaşayanları değil tüm dünya insanlarını ilgilendirdiğini belirten Temur, "Ormanların genişlemesi, bakımı ve korunması için beraber çalışmak zorundayız. Beraber çalışarak başarılı olacağız. Ormanlarımızın artış göstermesi önemli ama asıl önemli olan bunların korunması ve bakımının yapılması lazım. Hakikaten ormanlara bakım yapılmazsa ormanlar çökebilir. Bu yüzden fonksiyonel verimliliği kullanmak zorundayız" diye konuştu.

Silvikültür Dairesi Başkanı Ali Şimşek de dünyada orman alanları daralırken Türkiye'de genişlediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ormanların bakımı ve rehabilitasyonu bu yüzden çok önemli. Biz bu sene temmuz ayı sonu itibarıyla yaklaşık 2.3 milyon hektar alanın röntgenini çekmek istedik. Bu bağlamda ekilen fidanın tutması değil, korunması önemli. Tabi bu işler el yordamı ile olmuyor. Araştırma ve geliştirme çalışmalarını daha çok yapmak zorundayız."

Üç gün sürecek seminere, 9 Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. İbrahim Atalay, Atatürk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Binali Çomaklı, Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Keskin ile Türkiye'nin birçok bölgesinden gelen orman işletme bölge müdürleri ve müdürlüklere bağlı mühendisler katılıyor.

Seminerin son iki gününde Sarıkamış'taki ormanlık alan içinde gençleştirme, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları uygulamalı yapılacak. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Orman Genel Müdürlüğü Mehmet Zeki Sarıkamış Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title