Haberler

Muhtarlar Günü, Ödemiş ve Aliağa'da da Törenlerle Kutlandı

19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak ilan edilmesiyle birlikte kutlanan Muhtarlar Günü, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Ödemiş ve Aliağa’da da kutlandı.

19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak ilan edilmesiyle birlikte kutlanan Muhtarlar Günü, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Ödemiş ve Aliağa'da da kutlandı.

19 Ekim 1829 tarihinde İkinci Mahmut döneminde başlayan muhtarlık müessesi o günden bu yana Anadolu'da hizmetlerini sürdürürken, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlar toplantısında beyanı ve Başbakanlığın 16 Ekim 2015 tarih 11. sayılı genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kabul edilmişti.

Türkiye genelinde muhtarlar ilk kez günlerini kutlarken, Ödemiş ve Aliağa'da da muhtarlar törenlerle günlerini kutladı.

Ödemiş Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, "Muhtarlar olarak vatanımızda demokrasi ortamında ve özgürce yaşayabildiğimiz için cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarımızı sunuyoruz. Hiçbir siyasi partiye yaslanmadan ve destek almadan halk tarafından seçilen mahalle ve köylerde devletin tüm kurumlarını temsil eden, zor ve kısıtlı şartlarda mahallesinde ya da köyünde fedakarca hizmet yerine getiren muhtarlarımızı şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

"Her hizmette muhtarların katkısı var"

Aliağa'da ise törenler Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Belediye Başkan Yardımcısı Memedali Özkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü V. Kemal Atik ve mahalle muhtarları katıldı. Törende konuşan Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, muhtarların mülki idarenin bir parçası olduğunu belirterek, yapılan her hizmette muhtarların katkısı olduğunu belirtti. Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Yenişakran Mahalle Muhtarı Metin Yıldız da muhtarların da bir günü olmasına sevindiğini dile getirerek, mahallelerine yapılan çalışmalarda kendileriyle görüş alış verişi yapılması gerektiğini ifade etti.

Törene tam kadro katılan muhtarlar ise kendilerine böyle bir günün ayrılmasından oldukça mutlu olduklarını dile getirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Aliağa Ödemiş Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title