Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, bir basın toplantısı düzenleyerek Yozgat’ın 2002 yılından itibaren seçimlerden AK Partiye sürekli destek verdiğini ancak karşılığını hizmet olarak alamadığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, bir basın toplantısı düzenleyerek Yozgat'ın 2002 yılından itibaren seçimlerden AK Partiye sürekli destek verdiğini ancak karşılığını hizmet olarak alamadığını söyledi.

MHP Yozgat İl Binasında düzenlenen basın toplantısına MHP Yozgat Belediye Başkan Adayı Uğur Bektaş, MHP Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya, MHP Merkez İlçe Başkanı Ethem Sedef ve partililer katıldı. Yozgat'ın 2002'den itibaren, Milletvekili Genel Seçimleri, Mahalli İdareler Seçimleri ve yapılan Referandumlarda büyük oranlarda AK Parti'ye destek vermiş, siyasi iktidardan hak ettiği yatırımları alabilmek için Yozgat halkı büyük bir sabırla beklemiş ve hala beklemekte olduğunu ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "TBMM Başkanı Yozgatlıdır, eski Başbakan Yardımcısı şimdiki Adalet Bakanı Yozgatlıdır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yozgatlıdır. Yozgat'ta 4 milletvekilinden 3'ü AK Parti'ye mensuptur. Bütün bunlara rağmen Yozgat maalesef her alanda geri gitmektedir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki gün önce Yozgat'ta gerçekleştirdiği mitingde bazı değerlendirmelerde bulunduğunu ve Sayın Başbakan Yozgatlının hiçbir beklentisine karşılık verememiş, Yozgatlının kafasındaki hiçbir soruyu cevaplandırmadığını vurgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Duyar, "Tamamen hamaset yüklü, dikkatleri başka yöne çeken cambaza bak taktiğiyle, İstanbul'dan, Konya'dan, Kocaeli'nden, İzmir'den ve oralara yaptığı yatırımdan bahsetmiş, Yozgatlının umudunu başka bahara bırakmıştır. Beş seçim birde referandumda Yozgatlıyı kandırmış olmanın rahatlığı içerisinde bir kez daha kandıracağını düşünmüştür. Oysaki Yozgatlı hemşerilerimiz sıkıntılı, Yozgatlı insanımız her geçen gün artan geçim sıkıntısıyla perişan haldedir. Başbakanın biriken sorunlara ilişkin açıklamalarda bulunacağını bekleyen insanımız hayal kırıklığına uğramış, üstelik Sayın Başbakan işi arsızlığa vurarak Yozgatlıdan sandıkları patlatmasını istemiştir" diye konuştu.

Sayın Başbakan'ın 2002 yılında Yozgat meydanında ifade ettiği, "Bozok yaylasının yiğit evlatları artık iş bulmak için başka illere gitmeyecek" sözünün üzerinden 12 yıl geçtiğini bu süre zarfında nüfusunun yaklaşık 250 bin azaldığına dikkat çeken Durmaz, " Yozgat'ta milletvekili sayısı 6 dan 4'e düşmüş, Yozgat hem dinamik ve üretken nüfusunu, hemde temsil gücünü kaybetmiştir. Bu konuya hiç değinmeyen Sayın Başbakan'a bir kez daha soruyoruz, Sayın Başbakan Yozgat'ta göçü durduracak kan kaybını önleyecek bir tedbir geliştiremediniz; Yozgat'lı bunun için mi sandıkları patlatacak? Yozgat kamu yatırımları alan iller sıralamasında son on il içerisinde yer alıyorken Yozgat'a yeni bir teşvik uygulaması yada pozitif ayrımcılık yapmadınız, kendinden daha küçük illerden bile daha az kaynak aktardığınız için mi sandıkları patlatacak? Yozgat ticaret odasının önderliğinde Yozgat'a özgün bir proje olarak 2006 yılında hükümetinize sunulan hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgesini, başka illerde gerçekleştirip Yozgat'ı sıralamaya bile almadığınız için mi Yozgatlı sandıkları patlatacak? Yaşanabilir iller sıralamasında sondan 9. Sırada olduğu ve Türkiye'de en kısa ömürlü insanların yaşadığı şehir olduğu için mi sandıkları patlatacak? Aynı ölçekteki iller ikincisini kurarken organize sanayi bölgesi adeta terk edilmiş bir durumdayken ve Yozgat'ta her yıl ortalama 500 iş yerinin kapısına kilit vurulduğu için mi sandıkları patlatacak? LYS'de Türkiye genelinde 62. Sırada, eğitimdeki başarı itibariyle orta Anadolu'daki on il arasında sonuncu sırada yer aldığı için mi sandıkları patlatacak? 12 yılda bir şehir hastanesini hizmete sunmadığınız, her gün Yozgat'tan ortalama 12 ambulansın Niğde'ye, Sivas'a, Samsun'a, Çorum'a, Kayseri'ye ve Ankara'ya hasta naklettiği ve bazılarının da yollarda hayatını kaybettiği, adeta kabusa dönen sağlık politikanız için mi sandıkları patlatacak? Reel olarak 12 yıl önceki ürün bedeline ulaşamamış, haciz ve hapis kıskacına aldığınız, dünyanın en pahalı mazotunu, tohumunu, gübresini kullandırdığınız için üretimden vazgeçen çiftçimiz, çocuklarını evlendiremediği, çiftini çubuğunu satmak zorunda kaldığı için mi sandıkları patlatacak? Açlığa mahkum ettiğiniz, ayda bir kere evine eti zor alan, yeterli beslenme imkanından mahrum bıraktığınız emeklimiz mi sandıkları patlatacak? Vergisini ödeyemeyen, primini yatıramayan, dükkanını çoğu zaman siftahsız kapatan esnafımız mı sandıkları patlatacak? Sayın Başbakan Yozgatlıyı bir kez daha kandıracağını düşünmüş, yüksek hızlı trenin ne zaman hizmete gireceğinden bahsetmek yerine İstanbul'daki üçüncü köprünün üzerindeki tren hattından bahsetmiş, havaalanının ne zaman yapılacağına değinmemiş yine İstanbul'daki, üçüncü havalimanından bahsederek Yozgatlının aklıyla alay etmiştir" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 26 Mart 2014 tarihinde Yozgat'a geleceğini hatırlatan Durmaz, bu buluşmaya tüm Yozgatlıları davet etti. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Ak Parti Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title