Haberler

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan Kruvaziyer Turizmi Zirvesine Katıldı

yürütme kurulu toplantısına katıldı.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan "Türkiye Kruvaziyer Paltformu"

yürütme kurulu toplantısına katıldı.

Türkiye'de kruvaziyer turizminin gelişmesi, kruvaziyer limanlarımızın tanıtımı ve hızla büyüyen kruvaziyer turizminden daha fazla pay alabilmesini sağlamak amacıyla kurulan "Türkiye Kruvaziyer Platformu" toplantısında, platform çatısı altında yürütülecek ve kruvaziyer turizmine yön verecek önemli kararlar alındı.

ZİRVEDEN KRUVAZİYER TURİZMİNİN GELECEĞİ İÇİN İKİ ÖNEMLİ KARAR ÇIKTI

Türkiye'ye gelen gemilerin büyümesi ve yolcu sayılarının artması nedeniyle, kruvaziyer hattı şirketlerinin tarifelerde indirim yapılması taleplerinin oluşmasıyla ve bu konudaki sorunlara dikkat çekmek ve çözüm yolu bulmak amacıyla 2013 Yılında Ankara'da zirve düzenlenmesine karar verildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla, kruvaziyer turizmi ve tarifeler için Mayıs ayı öncesinde toplantı yapılarak, Türkiye'nin kruvaziyer turizmindeki geleceğinin tartışılması planlanan toplantıda ayrıca, Türk limanlarında kruvaziyer turizmi açısından en az payı alan Karadeniz kıyılarında kruvaziyer turizminin geliştirilmesi amacıyla Trabzon'da da bir zirve düzenlenmesine karar verildi.

"CRUISE TÜRKİYE" İLE TANITIM ATAĞI

23 Liman ve iskele bulunun Ülkemizde, limanlarda kruvaziyer yolcu trafiğini ve potansiyelini arttırmaya yönelik girişimlerde bulunulması planlanan toplantıda, platformun yurtiçi ve yurtdışında daha etkin bir şekilde tanıtımını sağlamak amacıyla, logo ve internet sitesi çalışmaları yapıldığı, Türkiye'deki limanlar hakkındaki tüm bilgilere ve görsellere tek tuşla, farklı dil seçenekleriyle ulaşılabileceği ve yurtdışıyla yapılacak tüm yazışmalarda ve görüşmelerde "Cruise Türkiye" ifadesi kullanılacağı belirtildi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan'ın da yer aldığı platformun toplantısında fuarlar ve uluslararası etkinliklere katılarak tanıtım çalışmaları yapılacağı, Kasım ayı sonunda gerçekleştirilecek Seatrade Med Akdeniz Kruvaziyer Fuarına ortak katılım sağlanacağı ve 2013 yılında, sektörün en önemli fuarları ve organizasyonları olan Miami'de Cruise Shipping Miami, Hamburg'da Seatrade Europe, Atina'da Posidonia Cruise Forumu ve Avrupa Kruvaziyer Konseyi Toplantısı'na katılanacağı açıklandı.

Toplantıya; Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Sözcüsü Ekrem Demirtaş, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Barış Tozar, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu, İzmir Liman Başkanı Güven Duran, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Emre Dinçer, Albayrak Trabzon Al-Port Limanı İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Can Özgen, Çanakkale Limanı İşletmesi Genel Müdürü Ali Aktoprak, Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Tura Turizm Başkanı Erkunt Öner, Gemi Tedarikçileri Derneği Genel Sekreteri Osman Bilgin, IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Genel Sekreteri Halil Hatipoğlu, İzmir Ticaret Odası Kruvaziyer Turizmi Sorumlusu-Uzman Mine Güneş katıldı.

Platformun etkili bir şekilde çalışması için, Pazarlama-Tanıtım, Tarife-Bütçe-Çevre, Eğitim olmak üzere üç komite oluşturulduğu belirtilen toplantıda, tüm iskele ve liman temsilciliklerine yazı yazılarak görev almak istedikleri komitelerin belirleneceği bildirildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serdar Akdoğan Türkiye İzmir Yerel Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title