Haberler

Kuluncak'ta Bayanlara İstihdam Kapısı

Malatya’nın Kuluncak İlçesi’nde madenlerin bakır işlemeciliği ile çiçek açtığı bildirildi.

Malatya'nın Kuluncak İlçesi'nde madenlerin bakır işlemeciliği ile çiçek açtığı bildirildi.

Kalkınma Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Kuluncak Kaymakamlığı'nın destekleriyle Bakır İşlemeciliği Projesi, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında devam ediyor.

İlçede 50 girişimci ve yetenekli bayan, bakır işlemeciliği ve ahşap hediyelik kutu yapımında üretime destek veriyor. Uygulanan Bakır İşlemeciliği projesinde ortaya çıkan ürünlerin özel kutularda sunumları için, Ahşap Atölyesinin de kurulması ihtiyacı doğdu. Kuluncak Kaymakamlığı'nın yaptığı araştırmada, bölgede kadife ve benzeri hediyelik kutuları seri imal eden her hangi bir işletmenin olmadığından yola çıkarak böyle bir proje hayata geçirildi.

Projenin ilerleyen günlerinde çok daha farklı ahşap kutular tasarlayacak olan bayanlar, hedeflerinin sadece il düzeyinde değil, tüm Türkiye'ye açılmak olduğunu söylüyorlar.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Hasan Gündoğdu, "Öncelikle Kuluncaklı bayanları bu girişimlerinden ve özverilerinden dolayı kutluyorum. İlçemizde devam eden Bakır İşlemeciliği ve Ahşap Hediyelik Kutu Yapımı Projesi şunu gösterdi ki, Kuluncak'ın insanı çalışkan ve hünerli olduğunu ve eline aldığı işi iyi bir netice aldırmadan bırakmıyor ayrıca çok iyi işler başarıyor. Şu anda da yine Halk Eğitim Merkezi bünyesinde devam eden bu projenin de çok başarılı sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Kadınlarımızın sosyal hayatta aktif görev almaları, ekonomik yönden gelişmeleri, üretime katkı sunmanın mutluluğuna ermeleri hepimizi sevindirecektir. Ayrıca, ilçemizin tanıtılması için bu tür projeler önemlidir. Kuluncaklı bayanlar gerçekten de bölgede ihtiyaç duyulan böyle bir işe el atmış olmaları hem ilimiz hem de bölgemiz açısından son derece önemlidir. Bakır İşlemeciliği ve Ahşap Hediyelik Kutu yapımı işini ilerleyen zamanlarda çok daha iyi öğrenecek olan bayanlarımızın bu işten ciddi ekonomik gelir elde edeceklerine inanıyorum. Projelerimizde bize desteklerini esirgemeyen Malatya Valisi Sayın Vasip Şahin'e Kuluncak halkı adına şükranlarımı sunarım. Ayrıca İlçemizde projeleri destekleyen, projede yer alan bayanları, Kuluncaklı hemşerilerimizi ve emeği geçen proje ekibini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuluncak Malatya Yerel Haberler

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Bakmadan Geçme

GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir?
Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title