Haberler

Kayseri'de Gülen Yüzler Uçurtma Şenliği

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 'Gülen Yüzler Uçurtma Şenliği'nde uçurtmalar birbirleriyle yarıştı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 'Gülen Yüzler Uçurtma Şenliği'nde uçurtmalar birbirleriyle yarıştı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nce Belsin LYS tesisleri önünde bu yıl ikincisi düzenlenen geleneksel 'Gülen Yüzler Uçurtma Şenliği'ne, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Eğitim Faaliyetleri Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenliğe katılan çocuklar rengarenk uçurtmalarını gökyüzünde özgürce uçurdu. En yükseğe çıkan uçurtma, halat yarışması, sokak basketbolu, mendil kapmaca, yumurta taşıma, çuval yarışması, voleybol ve su içinde elma yeme gibi birçok yarışmanın düzenlendiği şenlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

Etkinlikte konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, insana yapılan yatırımın ömrünün olmadığını ifade etti. Özhaseki, "Şenlik için her şey hazır ama elde olmayan işler de var. Cenabı Allah rüzgarı biraz az veriyor bugün. Onun için de uçurtmalar fazla yükselemiyor. Biz şenliğimize devam edeceğiz. Rüzgar çıktıkça da çocuklar keyif almaya başlayacaklardır. Allah utandırmasın. Cenabı Allah bu yavrularımıza güzel hizmetler yapmayı bizlere nasip etsin. Bizler gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe belediyelerimizle kardeşçe, dostça kol kola girerek bütün imanlarımızı seferber ederek, Kayseri'ye hizmet etmeye çalışıyoruz. Dört bir tarafta koşturuyoruz. Şehrin alt yapısıyla uğraşıyoruz. Üst yapısıyla uğraşıyoruz. Şehri geleceğe taşıyacak büyük projelere imza atıyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de birçok belediyenin altından kalkamayacağı projelere imza attıklarını vurgulayan Özhaseki, "Türkiye'de birçok belediyenin, girişmeye bile cesaret edemeyecekleri kadar büyüklükte projelere imza atıyoruz. Çünkü o projeler bizim geleceğimiz. Sadece bugünü kurtarma adına değil, geleceği inşa etme adına, yavrularımız adına yapacağımız önemli işlerdir. Ama bir taraftan da, kimsesizlerimizi, yoksullarımızı, yaşlılarımızı, düşkünlerimizi de unutmuyoruz. Hele hele gençlerimizi ve onların eğitimlerini de ihmal etmiyoruz. Belediye olarak yaptığımız bin bir türlü faaliyet var ama beni en çok bu gençlerle ilgili yapılanlar, yavrulara verilen emekler, bu çocuklarımızın eğitimleri heyecanlandırıyor" ifadelerini kullandı.

Birçok projenin ömrünün olduğunu ancak insana yapılan yatırımın ömrünün olmadığını kaydeden Özhaseki, "Çünkü birçok projenin ömrü var ama insana yapılanın ömrü yok. Yaptığımız binanın, diktiğimiz ağacın, döktüğümüz asfaltın, parkın, her şeyin bir ömrü var. Az veya uzun, kısa veya uzun ama insana yapılan yatırımın ömrü yok. Bu çocuklara yapılan yatırımın bir ömrü yok. Oraya verdiğimiz her emek daha sonra bizlere iyilik olarak, hayır olarak, Kayseri'ye güzel işler olarak geri dönecektir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Rüzgar dolayısıyla uçurtmalarını çok fazla havalandırmadıklarını söyleyen 7. sınıf öğrencisi saniye Koç ise, "Geçen sene de Kaymek'le beraber gelmiştik. Bizim için uğraşıyorlar. Güzel organizasyon yapmışlar. Hoşumuza gitti. Halatlar çekildi. Çuval yarışı yapıldı. Uçurtmalar uçuruldu ama rüzgar olmadığından pek fazla bir şey yapamadık. Ama hala uçuranlar var. Sıcak olmasına rağmen güzel geçti. Arkadaşlarımızla beraber eğlendik" dedi.

Yarışmaların sonunda dereceye giren öğrencilere, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki ödüllerini takdim etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Refik Tuzcuoğlu Mehmet Özhaseki Türkiye Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title