Haberler

İncir Bahçelerinde Kontroller Devam Ediyor

Aydın’da incir üretiminin yoğun olarak yapıldığı yerlerde incirde görülen hastalık ve zararlılara karşı yürütülen arazi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Aydın'da incir üretiminin yoğun olarak yapıldığı yerlerde incirde görülen hastalık ve zararlılara karşı yürütülen arazi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Her bitkide olduğu gibi belli dönemlerde çeşitli hastalık ve zararlılara maruz kalabilen incirde görülen bu hastalık ve zararlıların üründe zarar yapmaması, ürünün kalite ve verimini etkilememesi için Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca arazi çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Aydın'da incir üretiminin yoğun olarak yapıldığı Germencik Dampınarı, Balatçık, Dağyeni, Selatin, Çamköy, Habipler, Meşeli, Çarıklar Mahalleleri'nde, İncirliova Erbeyli, İsafakılar, Eğrek Mahalleleri'nde Nazilli Karahanlı, Kızıldere, Kardeşköy, Bayındır, Rahmanlar Mahalleleri'nde, Kuyucak Pamukören, Gencelli ve Kurtuluş Mahalleleri'nde ve Buharkent Kızıldere, Savcılı Mahalleleri'nde başta olmak üzere incir üretimi yapılan tüm bölgeler kontroller devam ediyor. Yapılan arazi çalışmaları sonucunda üreticilere gerek arazide ürün başında gerekse de mahalle kahvelerinde konu ile ilgili bilgilendirmeler ve uyarılar yapılıyor. Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü, Erbeyli İncir Araştırma Enstitü Müdürlüğü, Germencik Tariş işletmesi ve Tarım İlçe Müdürlüklerimiz ile işbirliği içerisinde incir bahçeleri gezilerek hastalık ve zararlıların yoğunluğu gözlemlendi.

'ÜRETİCİLERİMİZ BAHÇELERİNİ SIK SIK KONTROL ETSİN"

Sağlıklı ve kaliteli ürün elde etmek, ürünü ve üreticiyi korumak için teknik elemanlar tarafından arazi kontrollerinin aralıksız devam ettiğini dikkat çeken Aydın Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, "İncir ilimizde 361 bin 387 dekar alanda, yaklaşık 50 bin tonluk kuru incir üretimi ile önemli bir yer teşkil etmektedir. Aynı zamanda ilimizden en fazla ihracatı gerçekleştirilen tarım ürünüdür. Genel olarak bakıldığında ilimiz genelindeki incir alanlarında hastalık ve zararlılar yönünden önem arz edebilecek düzeyde bir yoğunluk bulunmamaktadır. Üreticilerimizin de bahçelerine sık sık kontrol ederek herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde İl Müdürlüğümüze ya da İlçe Tarım Müdürlüklerimize başvurması gerekmektedir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Germencik Habipler Çamköy Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title