Haberler

Fethiye'de Yaşam İçin Yarıştılar

Muğla’nın Fethiye İlçesinde kansere dikkat çekmek ve Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Kliniği’ne katkıda bulunmak amacıyla FETAV’ın katkılarıyla düzenlenen “Yaşam İçin Yarış” etkinliğine çoğunluğu İngiliz uyruklu vatandaşlar olmak üzere Almanya, İsviçre, Belçika ve Türkiye’den 450’ye yakın vatandaş katıldı.

Muğla'nın Fethiye İlçesinde kansere dikkat çekmek ve Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Kliniği'ne katkıda bulunmak amacıyla FETAV'ın katkılarıyla düzenlenen "Yaşam İçin Yarış" etkinliğine çoğunluğu İngiliz uyruklu vatandaşlar olmak üzere Almanya, İsviçre, Belçika ve Türkiye'den 450'ye yakın vatandaş katıldı.

Engellilerin tekerlekli sandalyeleri ile katıldığı 5 km'lik yarışmaya çocuklar ve bebekler de bebek arabalarının içerisinde bu yarışmaya katılarak çağın hastalığı kansere dikkat çektiler. Kurulan stantta bileklik, tişört ve değişik objeler satarak fethiye devlet hastanesine kanser teşhisinde kullanılacak cihazın satın alınmasına destek veren yabancı uyruklu vatandaşlar ayrıca 5 km yürüyerek yaşam için mesajlar verdiler. Bazı yabancı uyruklu vatandaşlar kanserden vefat eden yakınlarının resimlerinin yer aldığı tişörtlerle bu etkinliğe katıldılar.

Fethiye Beşkaza Meydanında sabah erken saatlerden itibaren toplanmaya başlayan yabancı uyruklu vatandaşlar Dalyan, Ortaca, Dalaman, Kaş ve Kalkan'dan kansere dikkat çekmek için yaşam için yarış etkinliğinde bir araya geldiler. Sabah saat 10.00'da Beşkaza meydanında el ele tutuşup kansere karşı adeta zincir oluşturan çoğunluğu yabancı uyruklu vatandaşlar daha sonra ısınma hareketleri gerçekleştirdiler. Topluca yapılan bu hareketlerin ardından yaklaşık 5 km'lik yaşam için yarış startı verildi. Fethiye beşkaza meydanında başlayan sahil bandı boyunca devam eden yarışma karayolları mevkiinden tekrar aynı noktaya devam etti. Güneşli güzel bir havada gerçekleşen yarışma sonunda erkeklerde birinciliği Metehan Deniz, ikinciliği Setphen Wıllıams, üçüncülüğü John Young, kadınlarda birinciliği Sevil Toker, ikinciliği Leyla Temiz, üçüncülüğü Chiristina Holiday, Engellilerde birinciliği Ali Akbey, ikinciliği Yusuf Ferik, üçüncülüğü Aziz Andıç Tan, 12-18 yaşta birinciliği Tarkan Firunda Akkuş, ikinciliği Aslan Erdoğan, üçüncülüğü Melisa Karagöz, 11 yaş altında ise birinciliği Oliver Mile Tırant, ikinciliği Azra Çobur, üçüncülüğü ise Burak Budak elde ettiler.

Dereceye girenlere madalya ve ödüllerini fetav Müdürü Dilek Dinçer ve Diğer yetkililer alkışlar arasında sundu.

FETAV Müdürü Dilek Dinçer, Kanser nedeniyle her yıl binlerce kişinin yaşamını yitirdiğine dikkat çekerek "Kanser hastalığı her geçen yıl artıyor. Sağlık Bakanlığı'nın belirttiği gibi 'Bu artışı önleyecek bir şey yapılmadığı takdirde 2030 yılında rakamlar iki katına çıkmış olacak' FETAV olarak, çağımızın hastalığı kansere dikkat çekmek ve Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Kliniği'ne katkıda bulunmak amacıyla "Yaşam İçin Yarış" projesi başlatıldı. İngiltere'de her yıl 400 ayrı yerde Race For Life adı altında düzenlenen 5 kilometrelik koşudan esinlenerek yola çıkıldı. Bu etkinlikten elde edilecek gelir ile Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji servisine kanser teşhisini belirlemek için

bronkoskopi cihazı alacağız. Çoğunluğu İngiliz olmak üzere 400'ü aşkın katılım var" dedi.

Komite Üyesi Uğur Çaçaron da kansere dikkat çekmek için yapılan etkinlik bu yılda büyük ilgi gördü. Katılım oldukça yüksek bu etkinliğe destek verenlere teşekkür ediyoruz"dedi. Dalyan'dan bir grup İngiliz uyruklu vatandaşlarla katılan Lisa Çoban ise kansere karşı daha fazla araştırma yapılmasını istiyoruz. Bu etkinlikler İngiltere ve Dünya'nın pek çok ülkesinde yapılıyor. Bizde Dalyan'dan fethiye'ye bu etkinlik için geldik"dedi. Bazı yabancı uyruklu vatandaşlar "hava güzel, fethiye güzel kansere karşı yürüyeceğiz" dediler. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye İsviçre Almanya Muğla Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri 10-14 Haziran'da yatırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri 10-14 Haziran'da yatırılacak

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

Bakmadan Geçme

Kutsal Damacana 4 filminin konusu ne, oyuncuları kim? Kutsal damacana 4, ne zaman nerede çekildi? #128250 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bayram tatili 9 gün mü oldu, özel sektöre de 9 gün mü? Niyazi Gül Dörtnala filmi konusu nedir? Niyazi Gül Dörtnala oyuncuları ve Niyazi Gül Dörtnala özeti! Niyazi Gül Dörtnala ne zaman, nerede çekildi? Niyazi Gül Dörtnala konusu ve oyuncuları Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Thor filmi konusu nedir? Thor ne zaman, nerede çekildi? Thor oyuncuları ve Thor özeti! Ölümcül Çarpışma filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Çarpışma filmi ne zaman, nerede çekildi? 4-5 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 4-5 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? AYM iptal kararları! Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği KHK maddeleri neler? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! 4 Haziran Güncel Akaryakıt Fiyatları: Motorin, Benzin ve LPG'ye İndirim mi, Zam mı Var? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title