Haberler

Bir yıldır veri alınamayan puhu kuşuna ulaşıldı

Güncelleme:

Iğdır'da 2022 yılında kuş halkalama çalışmalarında yakalanan ve uydu vericiyle takibe alınan daha sonra da izi kaybedilen puhu kuşuna yeniden ulaşıldı.

Bir yıldır veri alınamayan puhu kuşuna ulaşıldı

IĞDIR - Iğdır'da 2022 yılında kuş halkalama çalışmalarında yakalanan ve uydu vericiyle takibe alınan daha sonra da izi kaybedilen puhu kuşuna yeniden ulaşıldı.

Iğdır'da 2022 yılında doğada bilinen en büyük baykuş türü olan ve birçok istilacı türü avlayarak beslenen puhu kuşu, halkalama çalışmaları çerçevesinde kurulan ağlara takılmıştı. Halka ve uydu vericisi takılarak doğaya bırakılan Puhu kuşu, Aras Vadisini takip ederek Sarıkamış'a ulaştıktan sonra yaklaşık bir yıldır veri alınamıyordu. İki ay önce güçten düşmüş halde Kars ilinde bulunan Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine bir puhu götürüldü. Yetkililer bakım ve tedavisini yaptığı puhu kuşunun uydu vericisi takılarak halkalanan Puhu olduğu ve vericisinin pilinin bittiğini tespit etti. Rehabilitasyon merkezinde yaklaşık iki ay süren tedavi sürecinin ardından puhu, Kuzey Doğa Derneği yetkilileri tarafından tekrar uydu vericisi takılarak doğal ortamına geri bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Iğdır Hayvan Hakları Çevre Doğa Yerel Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title