Haberler

"Bilecik'te 'Eğitim Uzmanları İçin Değerler Eğitimi AB Deneyimleri' Projesi

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar Ge birimi tarafından hazırlanan 'Eğitim Uzmanları İçin Değerler Eğitimi AB Deneyimleri' (Ldv VETPRO) projesi kapsamında İspanya'ya ziyaret gerçekleştirildi

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan "Eğitim Uzmanları İçin Değerler Eğitimi AB Deneyimleri" (Ldv-VETPRO) projesi kapsamında İspanya'ya ziyaret gerçekleştirildi.

Proje Koordinatörü Mustafa Kan, projenin değerler eğitimi konusunda Ar-Ge çalışması yapan, ders kaynak araç gereci ve konu hakkında projeler hazırlayan ve uygulayan, öğretmen, öğrenci ve aile eğitimi veren uzman ve idarecilerin Avrupa'daki uygulama ve deneyimleri paylaşmaları amacıyla hazırlandığı kaydetti.

"Eğitim Uzmanları İçin Değerler Eğitimi AB Deneyimleri" projesinin Türkiye genelinde bin 269 başvuru içerisinden Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 94 proje arasından hibe desteği kazanan tek proje olduğunu bildiren Kan, şunları ifade etti:

"Proje, farklı toplumsal ve kültürel yapılara sahip AB ülkelerindeki uygulamalar hakkında bilgi sahibi olması, evrensel değerlerin kazandırılması hususunda ortak tavırlar belirlenmesidir. Öğrencilere ortak evrensel değerlerin kazandırılması ile ilgili AB ülkelerindeki iyi uygulamaların yerinde görülerek ortamında analiz edilmesi, proje sonunda elde edilen kazanımların yerel bazda tüm kurum ve okullarda, ulusal bazda bakanlık, üniversite ve ilgili genel müdürlüklere rapor edilerek yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Projede yurtdışı hareketlilikler tamamlandı, projenin yaygınlaştırma ve final raporu süreçleri devam ediyor. Aynı zamanda proje sonunda Bilecik'te ki iyi uygulamalarında yer aldığı bir kitapçık hazırlanacak."

Kan, 10 farklı kurumun ortaklarının yer aldığı projenin İspanya ziyaretine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Acat, Yardımcı Doç. Dr. Abdülkadir Öztürk, Eskişehir İl Milli Eğitimi Müdürü Arif Dede, Bilecik İl Denetmenleri Başkan Yardımcısı Ramazan Gözen, Kütahya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kaya, Bilecik İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaca ve Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu'nun katıldığını ve çeşitli okul, Endülüs Bölge Milli Eğitim Müdürlüğü, Sevilla Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin de içinde bulunduğu farklı eğitim kurumlarının ziyaret gerçekleştirdiklerini bildirdi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği İspanya Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title