Haberler

Ayvalık'ta 19 Mayıs Coşkusu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, iki ayrı törenle kutlandı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, iki ayrı törenle kutlandı.

Ayvalık'taki kutlamaların ilki, sabah saat 09.00'da Gümrük binası önünden, ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanına kadar süren Atatürk yürüyüşü ile başladı. Ayvalık Belediye Bandosu öncülüğünde, dev Atatürk ve Türk Bayraklı yürüyüşe; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar, AK Parti İlçe Başkanı Melih Çakırca, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman, Ayvalık Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kortejdeki birçok vatandaşın 10. Yıl Marşı'nı seslendirmesiyle coşkuyla süren yürüyüş, Cumhuriyet Meydanında sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Ahmet Suakar'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı bir ağızdan okundu. Kemalist düşünceyi taşıyan çoğunluğu kadın olan vatandaşların Atatürk anıtını çiçeklerle süslediği törende, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman'da, CHP'nin çelengini Atatürk anıtına sunarak, Büyük Önder Atatürk'ün manevi doğum günü olarak kabul edilen 19 Mayıs'ı kutladı. Ancak CHP'nin Atatürk anıtına koyduğu parti çelenginin tören sonrasında kaldırıldığı gözlendi.

Çelenk töreninin ardından, Ayvalık Rahim Usta Anadolu Lisesi'ne geçildi. Okulun bahçesinde yapılan törene; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant da katıldı. Rahim Usta Lisesi bahçesinde gerçekleşen törende konuşan okul müdürü Nejdet Çalık, 19 Mayıs 1919 tarihinin, tarihi bir gün olduğuna dikkat çekerek,

"Yok oldu, tükendi denilen bir ulusun vatanı için, bayrağı için, namusu için dünyaya başkaldırdığı, dünyayı dize getirdiği bir gündür. Bugün Mustafa Kemal'in ulusu bayraklaştırdığı bir gündür. Çünkü, bu mutlu gün zalimlerin zorla kabul ettikleri esaret antlaşması olan Sevr'in yırtılıp, suratlarına çarpıldığı gündür" ifadelerini kullandı.

Kutlamalar, şiirlerin okunması, okulun Halk Oytunları ekibinin gösterileri, Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen sportif faaliyetlerle farklı yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve sporcuları ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir 19 Mayıs Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title