Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, TRT Okul kanalında yayınlanan 'Günlük Rehber' adlı programda Antalya'da uygulanan 'Değerler Eğitimi' projesini anlattı.

Foto: Çalıştaydan, Bayram Özçelik, Tuncay Engin

===

Vali televizyonda anlattı, müdürleri dinledi

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, TRT Okul kanalında yayınlanan 'Günlük Rehber' adlı programda Antalya'da uygulanan 'Değerler Eğitimi' projesini anlattı. Programı İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tevfik Kahveci, Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, Şube Müdürleri İsmail Uğurlu, Hasan Karatopak ve Korkuteli Lisesi Müdürü Oğuz Ağıcan televizyonda birlikte izledi.

Değerler Eğitimi kapsamında saygı, doğruluk, hoşgörü, adalet gibi değerlerin öğrencilere anlatıldığını belirten Vali Altıparmak, başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi. Başarının anketlerdeki memnuniyet, öğretmenlerin ve öğrencilerin almış oldukları disiplin cezalarıyla devamlılık oranlarına yansıdığını kaydeden Vali Altıparmak, devamsızlığın yüzde ikilere düştüğünü aktardı.

Programın ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Gülay, 80 ilden göç alan ve 50 ülkeden insanın yaşadığı Antalya'da, 'Değerler Eğitimi' projesiyle ortak bir kent kültürü oluşturulmasının hedeflendiğini kaydetti. Gülay, 'Değerler Eğitimi' kapsamında yardımseverlik, iyilik ve vatanseverlik gibi evrensel değerlerin işlendiğini, öğretmenlerin projeye olan inancıyla olumlu sonuçlar alınmaya başlandığını vurguladı.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Gülay ve diğer şube müdürleri

===

Burdur fuara hazırlanıyor

BURDUR'da geçen yıl ilk kez düzenlenen 'Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın ikincisi bu yıl 16-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Vali Nurettin Yılmaz, Grand Özeren Otel'de düzenlediği basın toplantısında fuar hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Toplantıya, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim şimşek, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H.İbrahim Gökçe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ş. Fırat Erkal ile diğer ilgililer katıldı.

Vali Nurettin Yılmaz, 150 firmanın katılacağını fuar için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) da ödenek tahsis ettiğini belirtti. Fuarın 16 Mayıs'ta saat 10.00'da açılacağını aktaran Vali Yılmaz "Geçen yıl Ankara'da ilk kez Burdur tanıtım günleri yaptık. Bu yıl sıra ikincilerde. Geçen yıl fuara 120 firma katılmıştı. Bu yıl bu sayı 150'ye çıktı. Bu çalışmayı özellikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız destekledi, Valilik olarak biz destekledik. Belediyemiz yer temini desteği verdi. Ayrıca Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımız da destek verdi." dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Toplantıdan

===

En güzel balkon seçilecek

DEMRE Belediyesi ana caddelerde bulanan konut ve iş yerlerine güzel bir görünüm kazandırmak amacıyla 'En güzel balkon yarışması' düzenleyecek. Belediye ekipleri, yarışmayla ilgili ev ve iş yerlerine bilgilendirici broşürler dağıttı. Ana caddelerdeki bilbortlara afişler asıldı. 'Balkonumuz renklensin, sokağımız şenlensin', 'Demre, hanımların elinde çiçek açacak', 'Sende balkonunu çiçeklendir' sloganlarının yer aldığı afişlerle yarışma duyurusu yapıldı.

Demre Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Akbudak, her yıl yaklaşık 700 bin turistin ziyaret ettiği ilçeye estetik bir görünüm kazandırmak istediklerini kaydetti. Yarışma öncesinde, ana caddelerdeki binaların boyanmasını sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Akbudak, "Daha sonra, ana caddelerde bulunan konutların balkonlarının çiçeklerle süslenmesini sağlayacağız. Bunu bir yarışma ile gerçekleştireceğiz. Bu konuda, Demreli hanımların yardımını ve duyarlığının bekliyoruz" dedi.

TATİL HEDİYE

Yarışmayla binalara estetik bir görünüm ve güzellik katmak istediklerini vurgulayan Akbudak, yarışma sonuçlarının ekim ayı sonunda açıklanacağına işaret etti. Çiçeklendirilen balkonların bir komisyon tarafından değerlendirileceğini kaydeden Akbudak, "İlk üçe giren en güzel balkonların sahiplerine çeşitli hediyelerin yanı sıra 5 yıldızlı bir otelde 2 gece, 3 günlük bir tatil hediye edeceğiz" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Bilborttan

===

Halk Çarşısı hızla yükseliyor

KAŞ Belediyesi tarafından yaptırılan Kaş Halk Çarşısı'nın kaba inşaatı tamamlandı. Albayrak İnşaat A.Ş.'nin inşaat işlerini yürüttüğü çarşının temeli, 22 Şubat'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atıldı. Dört kat üzerine inşa edilen çarşının toplam kullanım alanı, 2500 metrekare olacak. 48 iş yeri ve 8 konutun yer alacağı çarşı, 1 milyon 434 bin liraya mal olacak.

Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, inşaat çalışmalarının çok hızlı ilerlediğini söyledi. İnşaat yasağı başlamadan çarşının tüm kaba işlerinin tamamlanmış olacağını aktaran Gültekin, "İçinde kimseyi rahatsız etmeyecek çalışma yapılacak. En geç bu yılın sonunda, Kaş Halk Çarşısı tamamlanarak hizmete girecek" dedi.

Kaş'ın mimarisine uygun, çok güzel bir çarşı yaptıklarını belirten Başkan Gültekin, "İçinde balıkçı, lokantalar, eczane, pastane ve Kaş'ın mimarisine uygun bir taş kahve olacak. Kaş köylülerinin tarlada ürettikleri ürünleri satabilecekleri bir bölüm olacak. Hem halkımız hem de bölgeye gelen tatilciler burada keyifle alışveriş yapacak" diye konuştu.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Çarşı inşaatı

===

Muhtarlar Kaş'ta geleceği konuştu

KAŞ'ta köy muhtarları Büyükşehir Yasası ve önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerle ilgili değerlendirme yapmak için bir araya geldi. Patara Köyü Muhtarı Arif Otlu ve Dere Köyü Muhtarı Salih Gökçül'ün organize ettiği toplantı, Kaş Setur Marina'daki Vati Restaurant'ta yapıldı. Toplantıya, 48 köy muhtarlarından 30'u katıldı.

Toplantıda konuşan Kaş Muhtarlar Derneği Başkanı Çayköy Muhtarı Ramazan Sercan, Büyükşehir Yasası ile birlikte gelecek yıldan itibaren köy muhtarlığını kalkacağını söyledi. Tüm köylerin mahalle statüsüne döneceğini kaydeden Sercan, "Bundan sonra köyleri, belediye başkanları yönetecek. Maalesef bu yasa çıkarken bizlere bir şey soran olmadı. Bu aşamadan sonra da bunu tartışmak yersiz. Bu yasayla ne gelecek, ne gidecek uygulamayla birlikte göreceğiz" dedi.

KAŞ'IN SORUNLARINI BİZ BİLİYORUZ

Kaş'ın 53 bin 588 nüfusu bulunduğunu hatırlatan Sercan, bu nüfusun yaklaşık 30 bininin ilçeye bağlı 48 köyde yaşadığını hatırlattı. Gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerde, siyasi partilerin kendilerini dikkate almasını isteyen Sercan, "Kaş'ın yeni yönetiminde bizler de görev almak istiyoruz. Çünkü, Kaş'ın köylerinde yaşayan 30 bine yakın köylünün ve köyün sorunlarını en iyi bilen bizleriz. Yeni oluşacak Kaş yerel yönetimi, Kaş'ta sorunları ancak bizlerle işbirliği yaparak çözebilir" diye konuştu.

MECLİSTE EN AZ 2 ÜYE

Köy muhtarları olarak en az Kaş Belediye Meclisi'nde üye olarak yer almak istediklerini vurgulayan Sercan, ayrıca Kaş'tan seçilecek Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 4 üyesinden 2'sinin köy muhtarlarından seçilmesini istedi. Daha sonra söz alan köy muhtarları da aynı yönde görüş belirtti. Muhtarlar, yerel seçimlerden sonra oluşacak durumda, görev almak istediklerini kaydetti.

HAKARET İDDİASI

Toplantıda söz alan Kemer Köyü Muhtarı Mustafa Sarısaltık ise muhtarların öncülüğünde 2B Yasası'nı kınamak için yapılan eylem nedeniyle, AK Parti Kaş İlçe Örgütü'nün, kendisi hakkında devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Suç duyurusunda, kendisinin Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiğinin iddia edildiğini anlatan Sarısaltık, "Ben konuşmamda, tam 16 kez 'Sayın Başbakanım' dedim. Bu nasıl hakaret" dedi.

KÖYLÜNÜN SORUNLARINI ANLATTIM

2B Yasası çıkarken tespit edilen fiyatlara itiraz hakkı dahi verilmediğini vurgulayan Sarısaltık, "Anayasaya göre, yapılan her işleme ve uygulamaya yargı yolu açık olmalı. Siyasiler, bizim bir basın açıklaması yapmamızı bile hoş görüyle karşılayamazlarsa, bu ülkede barışı, kardeşliği, hoş görüyü nasıl sağlayacak. Bizler, 2B Yasası nedeniyle mağdur durumdaki köylümüze öncülük ettik. Kaş'ta en çok 2B arazisi olan köyün muhtarıyım" diye konuştu.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Toplantıdan - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Altıparmak Nurettin Yılmaz Antalya Burdur Yerel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title