Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

Gümüşhane Valisi Mayda: "Tarihin her döneminde birlik ve bütünlüğünü elden bırakmadan, dayanışmayla hareket eden Türk milleti, yüreğindeki vatan sevgisiyle her türlü zorluğun üstesinden gelmiştir"

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, tarihin her döneminde birlik ve bütünlüğünü elden bırakmadan, dayanışmayla hareket eden Türk milletinin, yüreğindeki vatan sevgisiyle her türlü zorluğun üstesinden geldiğini belirtti.

Mayda, "30 Ağustos Zafer Bayramı" dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolun en önemli aşamalarından olan 30 Ağustos zaferinin, milli değerleri ve birliğini muhafaza eden bir milletin her türlü zorluğa rağmen nasıl direndiğinin tarihi bir ispatı olduğunu ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarıldığını vurgulayan Mayda, şunları kaydetti:

"Tarihin her döneminde birlik ve bütünlüğünü elden bırakmadan, dayanışmayla hareket eden Türk milleti, yüreğindeki vatan sevgisiyle her türlü zorluğun üstesinden gelmiştir.  Anadolu'nun, bağımsızlık ve özgürlüğünden hiçbir zaman taviz vermeyeceğinin de somut bir göstergesi olmuştur. Türk ulusunun bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtı olan bu zafer, Türk ulusunun kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur. Türk milletinin milli mücadele sürecindeki en büyük adımı olan büyük zaferin 91. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda etmekten bir an olsun bile tereddüt etmeyen aziz şehitlerimizi saygıyla anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları ve Gümüşhaneli hemşerilerimin bu büyük bayramını kutluyorum." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Zafer Haftası Yusuf Mayda Gümüşhane Yerel Haberler

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

İsrail'in Demir Kubbe'si paramparça! Hizbullah, kamikaze drone ile yapılan saldırının görüntülerini paylaştı

İsrail'in Demir Kubbe'si paramparça! Hizbullah, kamikaze drone ile yapılan saldırının görüntülerini paylaştı

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

Bakmadan Geçme

Adana 2024 yılı kurban satış ve kesim yerleri nereler? Özel sektöre Kurban bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı idari tatil mi, resmi tatil mi? EKPSS TERCİH BAŞLADI MI 2024? EKPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? EKPSS TERCİH KILAVUZU! Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak? Erzurum Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Erzurum'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? E - OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR 2024? MEB e - Okul not ve DEVAMSIZLIK kapama tarihi ne zaman? Gaziantep Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Gaziantep'te kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? FERDİ KADIOĞLU FENERBAHÇE'DEN GİDİYOR MU? #9917 Ali Koç transfer ile ilgili ne dedi? Bonservis için takam verdi! #129349 Antalya Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Antalya'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Samsun Kurban kesim ve satış yeri 2024: Samsun'da kurban pazarı hangi ilçeye ve nereye kuruluyor? MOURİNHO MALİYETİ NE KADAR? Ali Koç açıkladı: Mourinho yıllık maliyeti kaç para? Kayseri Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Kayseri'de kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? İzmir'de kurban satış ve kesim yerleri nereler? İşte 2024 İzmir kurban pazarı konumları Ankara Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Ankara'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Bursa Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Bursa'da kurban pazarı nereye, hangi ilçeye kuruluyor?
TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

title