Haberler

10. Uluslararası Bodrum Bale Festivali 8 Ağustos'ta Başlıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 10.senesinde de yine zengin programıyla Bodrum kalesi Kuzey Hendeği'nde izleyicilerinin karşısına çıkıyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 10. senesinde de yine zengin programıyla Bodrum kalesi Kuzey Hendeği'nde izleyicilerinin karşısına çıkıyor.

Bir bankanın sponsorluğunda ve Bodrum Belediyesi'nin katkılarıyla organize edilen 10. Uluslararası Bodrum Bale Festivali 8 -24 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin ilk ve tek bale festivali olan 10. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin tanıtım toplantısına Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Rengim Gökmen, bankanın Genel Müdürü Hakan Ateş ile Bodrum Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe katıldı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Rengim Gökmen Akdeniz'in tarihi ve doğal güzelliklerle bezeli Bodrum'da Uluslararası Bale Festivali'ni 10. kez düzenliyor olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirttiği tanıtım toplantısında şunları söyledi; Yıllar içinde Bodrum'un ve Bodrumlu sanatseverlerin gösterdiği büyük ilgi ile festivalimiz bugün uluslararası arenada özel bir konuma taşınmış durumdadır. Festivalimiz herkes tarafından beklenen bir sanat etkinliği haline gelmiştir. DenizBank'ın bu yıl başladığı katkısı ile festivalimizin geleceğine dair daha olumlu bakış kazandık. Bu vesile ile sanatın yanında olan DenizBank'a ve başlangıçtan bugüne festivalimize destek veren Bodrum Belediyesi'ne teşekkürlerimi sunuyorum. Devlet Opera Balesi kurulduğu günden bugüne bakacak olursak, bu yıl tarihinin en yoğun yaz ayını yaşamaktadır. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nden sonra Uluslararası İstanbul Opera Festivali'ni büyük başarı ile tamamlamış bulunmaktayız. Ağustos ve Eylül ayları Bodrum Bale ve Aspendos festivalleri ile devam edecek. Devlet Opera ve Balesi, ülkemizin her köşesinde opera ve bale etkinliklerini sergilemek çabasının yanı sıra uluslararası alanda da Türkiye'mizi başarı ile temsil etmenin haklı gururunu yaşamaktadır.

Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin her yıl büyük bir ilgi ve katılımla büyüdüğünü belirten Bodrum Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe ise konuşmasında "Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği seyircisine çok küçük gelmeye başladı ve seneye yeni yüzüyle misafirlerini ağırlayacak. Türkiye'de bu derecede seyirci etkisi olan ve sadece baleden oluşan başarılı bir festival daha yok. Bale Festivali'nin yapıldığı Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nin kullanımı geçen yıl Belediyemize verildi. Bunun için Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Sayın Rengim Gökmen nezdinde Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'a çok teşekkür ederiz. Tarihine bakıldığında Bodrum'un sanat ve kültürle iç içe olduğunu görürüz. Bodrum bir açık hava müzesidir. Antik çağların 7 harikasından birisi olan Mausoleum Bodrum'dadır. Bir Bodrum aşığı Cevat Şakir, en güzel eserlerini Bodrum'da yazmış ve

"Halikarnas Balıkçısı" olarak anılmıştır. Yaz gelince bize en çok sorulardan birisi Uluslararası Bodrum Bale Festivali biletlerinin ne zaman satışa çıkacağı. Çünkü 9 yıldır biliyorlar ki Bodrum'da Bale Festivali düzenlenmekte ve birbirinden güzel eserler sergilenmekte, sadece Avrupa değil dünya çapında gruplar Bodrum'a gelmekte. Diğer taraftan Avrupa'dan Türkiye'ye turist getiren turizm şirketleri, Türkiye turlarına Uluslararası Bodrum Bale Festivali'ni de ekliyorlar. Bu da Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin sadece yurt içinde değil yurtdışında da takip edildiğini gösteriyor" ifadelerine yer verdi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Göktepe Türkiye Bodrum Muğla Yerel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title