Haberler

Yeditepe Üniversitesi, Dünya Hukukçularını Bir Araya Getirecek

European Law Faculties Association-Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği (ELFA) Genel Kurul Toplantısı ve ELFA İstanbul AGM 2015 Konferansı 17-19 Nisan tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

European Law Faculties Association-Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği (ELFA) Genel Kurul Toplantısı ve ELFA İstanbul AGM 2015 Konferansı 17-19 Nisan tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Üniversite'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ELFAİstanbul AGM 2015 Konferansı'na 32 ülkeden 100'ün üzerinde hukuk fakültesi dekanı ve delegeler katılacak.

Güncel hukuk konuları ve hukuk eğitimine ilişkin sorunların tartışılacağı, konferansın açılış konuşmasını Yeditepe Üniversitesi Kurucu Başkanı Bedrettin Dalan, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda ELFA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu gerçekleştirecek.

Konferansta, aralarında Avrupa Birliği Adalet Divanı Başkanı (Genel Mahkeme) ve Lüksemburg Üniversitesi İdare Konseyi Yargıç Prof. Dr. Marc Jaeger, AALS – Amerikan Hukuk Fakülteleri Birliği Başkanı ve Kaliforniya Üniversitesi Hastings Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Leo Martinez, Batı Avusturalya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erika J. Techera,  Pekin Üniversitesi Uluslararası Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Philip McConnaughay, Kazan Federal Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ildar Tarkhanov gibi dünyaca ünlü hukukçular konuşmacı olarak yer alacak.

Avrupa'nın yanı sıra ABD, Rusya ve Çin gibi farklı ülkelerden de hukuk fakültesi dekanlarının katılacağı konferansın açılış kokteyli ise 16 Nisan Perşembe akşamı Büyük Kulüp'te gerçekleştirilecek.

Toplantıya, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın da katılması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yeditepe Üniversitesi Bedrettin Dalan Avrupa Birliği İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title