Haberler

Fenerbahçe Evinde Kazandı

Eren Karadaş

Eren Karadaş

04.04.2024 09:59

Süper Lig'in 31'inci haftasında lider Galatasaray'ın ardından ikinci sırada bulunan Fenerbahçe, kendi sahasında Adana Demirspor'u konuk etti. 6 golün atıldığı karşılaşmayı Fenerbahçe 4-2'lik skorla kazanarak rakibi Galatasaray'la olan puan farkını 2'e indirdi.

Fenerbahçe de sahaya uzun zaman sonra kalede İrfan Can Eğribayat forma giyerken, sakatlığı bulunan Fred'in yerine de Miha Zajc forma giydi. Sezon başında ve ara transfer döneminde savunma bölgesine bir çok oyuncu transferi yapan ancak yaşadıkları sakatlık problemi dolayısıyla henüz ideal ikilisini bulamayan İsmail hoca son 4 karşılaşmaya da bu bölgede farklı iki oyuncu tercihleriyle dikkat çekiyor. Sanırım sezon sonuna kadar da bu bölgede kimin oynayacağını kestiremeyeceğiz.

Karşılaşmanın 17. dakikasında kullanılan köşe vuruşunda arka direkte topu önünde bulan Djiku ağları havalandırarak takımını öne geçiren isim oldu. Bireysel hatalarından dolayı sezon başından beri beklemediği puan kayıpları yaşayan sarı lacivertlilere dün akşam bir yenisi daha eklendi. Genç kaleci İrfan Can Eğribayat kendisine gelen topu uzaklaştırmak isterken Maria Balotelli'nin araya girmesiyle topu boş kaleye gönderdi ve takımına eşitlik golünü getirdi. İtalyan oyuncu deplasmanda attığı bu golle takımı adına bu sezon 7. gole imzasını atmış oldu. Ev sahibi ekip rakip kalede bir çok gol pozisyonuna girmesine rağmen kaleci ve direkleri geçemeyince ilk yarı 1-1'lik skorla tamamlandı.

İkinci yarıya konu Adana Demirspor zorunlu oyuncu değişikliğiyle başladı. İlk yarının son dakikalarında sakatlanan sekerek ilk yarıyı tamamlayan Shahruddin Magomedaliev yerine kaleyi Vedat Karakuş devraldı. Kendi evinde beklemediği puan kayıpları yaşayan sarı lacivertliler erken bir gol bularak streste kurtulmak adına ikinci yarının başında daha hırslı başladı. Ev sahibinin imdadına top toplayıcı çocuk yetişti orta alanda taca çıkan topu hiç beklemeden İrfan Can Kahveciye veren ve İrfan Canın uzun kullandığı taç atışında topu önüne alan Dzeko rakibini geçerek şık bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi. Fenerbahçe golden sonra atak bir futbol tercih ederken Adana Demirspor'da kontra ataklarla rakip kalede gol arıyordu. 70. dakikada kaleci Vedat orta sahada topu uzaklaştırmak isterken topu kapan Tadic orta sahanın hemen önünde yaptığı harika vuruşta topu ağlara gönderdi ve takımını rahatlatan isim oldu. Bu golden sonra ileri de daha fazla adamla hücuma çıkan konuk takım 80. dakikada farkı yeniden bire indirdi.

Sezon başında Fatih Karagümrük'e transfer olan ve devre arasında tepkilerle tekrardan Fenerbahçe'ye dönen Serdar Dursun 81. dakikada oyuna girdi 85. dakikada kendisine yapılan faul de kazanılan serbest vuruşta arka direkte topu iyi takip ederek yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi kabustan uyandırdı. Ligde son haftalara girerken kendi evinde kazandığı 3 puanla zirve takibini sürdüren Fenerbahçe Süper kupa ve Konferans liginde oynayacağı Olympiakos mücadelesi öncesi moral buldu.

title