Haberler

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş öncülüğünde, Wyndham İzmir Özdilek Hotel'inde Sağlık Sen Şube Başkanlarının ve üyelerinin katıldığı toplantı düzenlendi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş öncülüğünde, Wyndham İzmir Özdilek Hotel'inde Sağlık Sen Şube Başkanlarının ve üyelerinin katıldığı toplantı düzenlendi. İl Divan toplantısı için İzmir'e gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Hem hasta memnuniyetinin arttığını hem de sağlıkçılara şiddetin arttığını görüyoruz" dedi.

Sağlıkçıların sorunlarının anlatıldığı toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, İzmir Şube Başkanı Operatör Doktor Recep Atçı, Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgat, Uşak Şube Başkanı Muhammed Ali Aloğlu, Eskişehir Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu ile Sağlık-Sen üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, İzmir'in zor bir yer olmasına rağmen İzmir'de Sağlık-Sen'in zirveye ulaştığını söyledi. Memiş, "İzmir'e geldiğimde daha mutlu bir İzmir görüyorum. Allah'a hamd olsun, İzmir gerçekten zor bir yer olmasına rağmen, İzmir'i birilerinin alınamaz gördüğü bir dönemde inanmış dava erlerinin, inanmış arkadaşların, bu davayı sahada anlatarak, dinleyerek Sağlık-Sen'e inanan insanların artık İzmir'de Sağlık-Sen'i zirveye ulaştırdığını görüyoruz" dedi.

Sağlık-Sen'in kurulma misyonunu anlatan Memiş, "1995 yılında rahmetli Akif İnan ağabeyimiz, sendikacılığı hizmet sendikacılığı olarak tanımlayıp Memur-Sen'i kurdu ve Memur-Sen'in içindekilerine de çok ağır bir misyon yükledi. Bu misyon, sadece hak arama sendikacılığı değil, bu ülkenin şekillenmesi için bu ülkenin geleceği için, çocukların geleceği için, ülkeyi yeniden inşaa edecek sendikal bir anlayışını bizlerin omzuna yükledi" dedi.

"DARBE 4 ŞUBAT'TA BAŞLADI"

28 Şubat Post-Modern darbesine değinen Memiş, 28 Şubat darbesinin,4 Şubat'ta başladığını ileri sürerek, "28 Şubat Post-Modern darbesini iyi hatırlıyorsunuz değil mi? O süreç 4 Şubat'ta başlamıştı. Tanklar, Sincan'da 4 Şubat'ta yürütülmüştü. Aradan tam 24 gün geçtikten sonra Post-Modern darbe yapıldı. O 24 gün niye beklendi biliyor musunuz? Acaba, toplumun algısı neydi? Buna bir direniş olacak mıydı? Ne oldu biliyor musunuz? O gün Memur-Sen, yeni doğmuştu, çok güçlü değildi. O gün hak araması gereken sendikalar varya, o sendikalar işte bu darbe zihniyetini ve darbecileri desteklemekle beraber, o tankları bu milletin üzerinden, ayırt etmeden geçirdiler. İşte, öyle bir anlayışla sendikacılık yapanların yanında, Memur-Sen ailesi olarak biz, hiç birini ayırt etmeden diline, dinine, ırkına bakmadan, milletin ve ülkesinin gerçeğini düşünen bir sendikal anlayışla dik duruş sergiledik" dedi.

Konuşmasında çalışanların sorunlarını gündeme taşıdıklarını belirten Memiş, "İl Divan toplantısı için İzmir'de bulunuyoruz. İzmir'de altı bin üyemiz var. 2014 yılındaki üye tespitleri noktasında nasıl bir yol haritası izleyeceğimizi, bugün buradaki İl Divan toplantısında belirleyeceğiz. Tabi bunu yaparken sağlıkta dönüşümün başladığı günden bugüne, sağlık çalışanlarının mağduriyetlerini gündeme taşıyoruz. Sorunların çözümü noktasında mücadele veriyoruz. Başta, toplu sözleşme masası olmak üzere, çalışanlarımızın sorunlarını gündeme taşıyoruz" dedi.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MESLEKİ SAYGINLIĞI AZALIYOR"

Sağlık çalışanlarının mesleki saygınlığının azaldığını vurgulayan Memiş, şunları söyledi:

"2002 yılında, vatandaş 1.8 defa sağlık hizmetinde buluşurken şimdi 8.2 defa bir yılda ulaşmaya başladı. Biz, vatandaşımıza nasıl bir sağlık hizmeti alacağını, nasıl kullanması gerektiğini anlatacak bir ulusal program hazırlamadık. İşte bunların yığılmasıyla şu anda 8.2'ye ulaşım söz konusu. Elbette, bu süreçle beraber görüyoruz ki, sağlıktaki iş yükü arttı. Özellikle, hasta memnuniyetine artmasına nazaran, diğer taraftan da çelişkili bir ifadeyle sağlık çalışanlarına şiddetin arttığını görüyoruz. Buna da açıkçası anlam veremiyoruz. Bir taraftan hasta memnuniyetin otuz dokuzlardan yetmiş altılara çıkmış, diğer taraftan da sağlık çalışanlarının mesleki saygınlığının azaldığını görüyoruz. Sağlık çalışanlarına karşı son derece şiddet olduğunu görüyoruz. Sağlık çalışanları, Türkiye'deki sağlık dönüşümünün gerçek mimarları. Bu mimarların motive edilmesi lazım. Dönüşüme ortak edilmesi lazım." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Metin Memiş Memur Sen İzmir Yaşam Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title