Haberler

Yardımeli Derneği Arakan'da

Yardımeli Derneği, Myanmar'da katliama uğrayan Arakan Müslümanlarına yönelik yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Yardımeli Derneği, Myanmar'da katliama uğrayan Arakan Müslümanlarına yönelik yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Dernekten yapılan açıklamada 420 bin insanın evlerini terk etmek zorunda kalarak Bangladeş'e sığındığı ancak Bangladeş hükümetinin ekonomik sebepleri gerekçe göstererek geçişleri zorlaştırdığı ifade edildi.

Yardımeli Derneği'nin krizin başladığı günden bu yana bölgede çalışmalarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada yürütülen faaliyetlerle ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Yardımeli Derneği, bugün Tamfali mülteci kampında Acil Gıda Yardımları Programı kapsamında 600 aileye gıda malzemesi ulaştırdı. Yardımları ulaştıran ekipler, kamplarda izdihamın önüne geçmek için yerel yetkililerle birlikte çalışıyor. Yardımeli Derneği Şubat 2017'de Bangladeş Cox's Bazaar'da hizmete açtığı 1000 kişi kapasiteli Darul Hikme Külliyesi'ni ve açmış olduğu 29 mescidi ile bölgede yürütülen yardım çalışmalarında merkez olarak kullanıyor."

Kamplardaki mülteci sayısının her geçen gün artmasıyla gıda ihtiyacının kritik seviyelere yükseldiğini bildiren açıklamada, hayırseverler bağış yapmaya davet edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Bangladeş Myanmar Arakan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title