Haberler

Asker Sahaya İndi, Karayılan Tehditler Savurmaya Başladı

Güncelleme:

PKK'nın üst düzey ismi Karayılan, son yapılan "Büyük süpürme operasyonu"nu değerlendirdiği açıklamada tehditler savurdu; Öcalan'a özgürlük ve özerklik şartı koştu.

Cizre, Silopi ve Dargeçit gibi ilçelerde süren 'Süpürme operasyonu' ile köşeye sıkışan PKK'nın üst düzey Murat Karayılan, "Eğer orduyu daha fazla ileri sürerlerse ve katliam geliştirirlerse bu, ateşe körükle gitmektir; o zaman biz de yeni kararlara gideriz" dedi.

İşte Karayılan'ın açıklamaları:

"ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK VE ÖZERKLİK DIŞINDAKİ ÇÖZÜMÜ KABUL ETMEYİZ"

Murat Karayılan, "Eğer orduyu daha fazla ileri sürerlerse ve katliam geliştirirlerse bu, ateşe körükle gitmektir; o zaman biz de yeni kararlara gideriz. Eğer onlar Demokratik Özerkliği tümden reddeder ve bunu isteyenleri yok etmeye kalkışırlarsa biz de ayrılmayı düşünürüz… Önder Apo özgürleşmeden, Kürt özerkliği tanınmadan Türkiye'nin birliği ve savaşın durması artık mümkün değildir. Bu kesinkes bir gerçektir. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. İşte çözüm diyorlar. Çözüm nedir? Çözüm önce Önder Apo'nun özgür olması ve Kürt halkına özerklik hakkı verilmesidir. Biz ancak böyle bir çözümü kabul edebiliriz. Başka çözüm biçimlerini asla ve asla kabul edemeyiz" dedi.

"HPG'DE SAVAŞA DAHİL OLABİLİR"

Karayılan, HPG'nin çatışmalara katılmadığını ileri sürerek "Bu biçimde devam ederse, artık HPG'nin de dahil olma durumu söz konusu olabilir. Hareketimizin yönetimi bugün bunu gündemine almıştır; tartışıyor. Ben bunun için daha önce 'Türk devleti ateşle oynuyor' dedim. Çünkü eğer bu biçimde zulüm gelişir katliama dönüşürse, o zaman HPG de devreye girebilir. Çünkü Türk ordusu girdi. Hulusi Akar önceleri, "tankların şehirde ne işi var, uygun değil" dedi. Peki şimdi niye Cizre'de, Sur'da, Silopi'de tanklar var? Demek ki köklü bir değişim oldu. Yani darbe mekaniği işlemiş oldu ve her şey değişti." dedi.

"ORADAKİ GENÇLER ORDUYA, BAYRAĞA KARŞI DEĞİLLER"

Karayılan sözlerine şöyle devam etti:

"Oradaki gençler orduya karşı olmadıklarını ilan ettiler ve orduya karşı yaptıkları bir eylemleri yoktu. Onlar, 'demokratik özerklik istiyoruz; polisin içimize girmesini istemiyoruz' diyorlar. "Devletin yerel yönetimini, yerel idari sistemini reddediyoruz. Kendi kendimizi yöneteceğiz, kendi kendimizin güvenliğini sağlayacağız' diyorlar. Yani burada orduya karşı olma, Türk bayrağına karşı olma, TC devletine başkaldırma gibi bir durum yok. Burada bir hak talebi vardır. Zorunlu bir biçimde, var olabilmek için kendini savunma tutumu vardır. İrade olmada ısrar vardır. Bu çok anlamlı ve çok değerlidir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Murat Karayılan Dargeçit Silopi Cizre Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (472)

MessiMobil-IOS:

Neden sizde bu ülkede yaşayan diğer ırklar gibi olmuyosunuz Çerkezler Lazlar Arap'lar gibi mesela

116
48
yanıtYanıtla
hüseyin çelik:

beylar hadi bir kürt katliyamı yapmaya nedersiniz ? kürt milleti nin canı katledilmek çekmiş!!

12
143
yanıtYanıtla
Tahir:

Hadi lan denyo Ankaradan Türklerden kürt kardeşlere selamlar Pkkda nefes alan kalmayana kadar yakın yıkın aslanlar

yanıt19
yanıt6
nazım:

ARKADAŞLAR ANLAMADIĞINIZ BİRŞEY VAR . . PKK SAHAYA İNMEDİ DAHA. İNERSE OLACAKLARI TAHMİN EDEMİYORUM

16
127
yanıtYanıtla
aaaaaa:

Neden giyecek etek mi bulamadılar

yanıt14
yanıt4
Tim:

Pkk kaldımı ki bebelere bel bağlamış sen hala neden bahsediyon sen uyu kış daha uzun

yanıt3
yanıt0
AKŞAM SAAT KAÇTA?:

HANGİ SAHAYA HALI SAHAYA MI?SOR BAKALIM ADAM EKSİK MİYMİŞ :)

yanıt19
yanıt2
OKU OKU:

EĞER DEVLETİMİZ TC MİLLETİNE GÜVEN VERMEK İSTİYORSA MURAT KARAYILANI YAKALAYIP DİYARBAKIRDA ASMALIDIR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

44
95
yanıtYanıtla
serhat:

allah zeka dağıtırken sen nerdeydin o kadar kolaysa söyleme git yap kan gövdeyi götürüyor senin saçma ffikirlerine bak

yanıt8
yanıt3
mrb:

türkün gücü görülecek ydg h sehirde roket tuzak kaleşnikof kullanır 10binlerce asker polis baş edemiyor yalan haberlerle uyutuyolar batılılari gelinde canlı izleyin günde en az 10 harekat polisi ölüyor medya sölemiyor akılsız batılılarda şehit haberi yok diye seviniyorlar garibim kendinize gelin

101
28
yanıtYanıtla
Tüm 472 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title