Haberler

Van: Tecavüz Sanıkları İkinci Kez Erciş Adliyesi'nde

Van'ın Muradiye İlçesi'nde İsviçre Asıllı Müzik Öğretmeni Maya Mario Wütrich ve Mimar Olan Erkek Arkadaşı Johannes Martin İsimli Turistlere Yönelik, 'Silahlı Yağma', 'Cinsel Saldırı', 'Kişiyi Hürriyetinden Mahrum Etme' ve '6136 Sayılı Kanuna Muhalefet' Suçundan Tutuklu 4 Sanık, Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde İkinci Kez Hakim Karşısına Çıktı.

Van'ın Muradiye İlçesi'nde İsviçre asıllı müzik öğretmeni Maya Mario W. ve mimar olan erkek arkadaşı Johannes M. isimli turistlere yönelik, 'Silahlı yağma', 'Cinsel saldırı', 'Kişiyi hürriyetinden mahrum etme' ve '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçundan tutuklu 4 sanık, Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Erciş Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz Ağustos ayı içinde ilk kez mahkemeye çıkartılan ve Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan S.K., R.T., C.D. ve N.S. (17) isimli sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında bugün öğle saatlerinde cezaevi aracıyla Erciş Adliyesi'ne getirildi. Tutuklu sanıklar hükümet konağının yan kapısından içeri alınırken, olayda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan H.Y. ile H.S. ise duruşmaya gelmedi. Saat 13.30'da başlayan duruşma öncesi adliye binası çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, mahkeme başkanlığını Ramazan Doğan'ın yaptığı duruşmada, üye olarak Mehmet Tetik, Zafer Gökhan Mıhcı ve Cumhuriyet Savcısı Bünyamin Gür görev aldı. İsviçreli turistler ve avukatları duruşmaya gelmezken, tutuklu bulunan 4 sanıkla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan H.Y.'ye ayrı ayrı avukat tayin edildi. Yaklaşık 20 dakika süren ikinci duruşmada sanıklar tahliyelerini isterken, mahkeme heyetiyse bu talebi reddetti. İsviçre asıllı müzik öğretmeni Wütrich ve mimar olan erkek arkadaşı Martin isimli turistlerin verecekleri ifadenin gelmemesi nedeniyle sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek, duruşma, 14 Aralık 2006 tarihine ertelendi. Adiliye çıkışında tutuklu aracına bindirilen sanıklar, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına sözlü tepkide bulundu.

Van'ın Muradiye İlçesi'ne 31 Mayıs 2006 tarihinde bisikletleriyle gelen İsviçre asıllı turistler, içerisinde 1'i bayan toplam 5 kişinin bulunduğu 73 DZ 263 plakalı ticari taksi tarafından bir süre takip edildi. Bir süre sonra turistlerin Şeytan Köprüsü mevkiinde kurdukları çadırın yanına gelen saldırganlar, erkek turist Johannes M'yi köprünün yakınlarında bulunan inşaatın arkasına götürerek ellerini bağladıktan sonra 1 kişi başında beklerken, diğer 3 kişiyse W'yi silah zoruyla etkisiz hale getirdikten sonra tecavüz etti. Şahıslar turistlerin üzerinde bulunan para ve eşyaları çaldıktan sonra aynı taksiyle olay yerinden uzaklaştı. Olayın polise haber verilmesinin ardından, saldırganlar Şırnak'ta yakalandı. Muradiye İlçesi'ne getirilerek 5 Haziran 2006 tarihinde mahkemeye sevk edilen sanıklardan 4'ü tutuklanarak güvenlik gerekçesiyle Erciş A Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulurken, 2 tanesiyse tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı. Erciş A Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklar, güvenlik gerekçesiyle 8 Haziran 2006 tarihinde buradan Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title