Haberler

Vakıflar Haftası

Türk Diyanet Vakıf-sen ve Kamu-sen Ordu İl Temsilcisi Bekir Karakış, Günümüzde Maddi Hayatın Girdabında Boğulan Türk İnsanının Vakıfların Şefkatli Eline İhtiyacının Daha da Arttığını Söyledi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Kamu-Sen Ordu İl Temsilcisi Bekir Karakış, günümüzde maddi hayatın girdabında boğulan Türk insanının vakıfların şefkatli eline ihtiyacının daha da arttığını söyledi.

Vakıfların hayatın bütün alanını kapsayan hizmetlere destek sağlayan önemli bir rol üstlendiğini belirten Bekir Karakış, Türk milletinin bu konuda Allah'a ve onun yarattığı varlıklara sevgi ve şefkatle yardımcı olmayı hayat felsefesi olarak kabul ettiğini belirtti. Türk milletinin yurdun korunmasında önemli yeri olan ordunun donanımına yardımcı olma, içme suyu temin etme, fakir ve kimsesizlere aş ve barınak sağlama, hastaları tedavi etme, ilmin yayılmasını sağlayıcı araçları ve mekanları temin etme, öğrencileri koruma ve öğrenimlerini sağlama, dul ve yetim evleri, emzirme ve büyütme yuvalarının hep aynı amaç doğrultusunda yapılan hizmetler olduğuna dikkat çeken Karakış, "Bütün bunlardan başka öksüz kızlara çeyiz verilmesi, hizmetçi olarak çalışanların kusurları sebebiyle verdikleri zararları tazmin etmesi, borçlu olarak hapishaneye düşenlerin borçlarının ödenmesi, dul kadınlara ve muhtaç olanlara yardım edilmesi, fakir ve kimsesizlerin cenazelerinin kaldırılması, bayramlarda çocukların ve fakir kimselerin sevindirilmesi, kış aylarında kuşların beslenmesi, hasta ve garip leyleklerin bakım ve tedavisi gibi daha pek çok hizmetlerde bulunarak, Türk milleti Allah'a ve onun yarattığı varlıklara sevgi ve şefkatle yardımcı olmayı hayat felsefesi kabul etmiş ve bu hizmetlerin yerine getirilmesine yönelik vakıflar kurmuşlardır" dedi.

Vakıfların yüz yıllar boyunca tüm canlılar için hayatı yaşanılır hale getirdiğini, toplum hayatının korunmasına katkıda bulunduğunu, fertler arasında, yardımlaşma ve dayanışma yolu ile karşılıklı sevgi bağının kurulduğunu, başka bir ifade ile insanlığın dünyevi ve uhrevi saadetini kazanmasına vesile olduğunu kaydeden Karakış, "Bu gün ise, bir ölçüde unutulmuş, maddi hayatın girdabında bunalan insanımızın, Vakıfların şefkatli eline ihtiyacı daha da artmıştır. Ülkemizin sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda kalkınması ile yurt savunmasında vakıfların yaptığı çalışmalar çok büyüktür. Bu kadar güzel bir hizmetin sürekliliğini sağlamak hepimizin görevidir. Vakıflara yardım ederek gelirlerini çoğaltmak ve çalışmalarını desteklememiz gerekir" diye konuştu.

(MAK-SA) 09.05.2008 17:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title