Haberler

Uşak'taki Çimento Fabrikası Tartışmaları

Uşak'ta 8 Sanayici İşadamının Ortaklığında Oluşturulan Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.ş (Enyaş) Tarafından Kurulması Planlanan Çimento Fabrikasının Arazisi İçin Belediye Meclisine Verilen İmar Tadilatı Talebi Bugün Uşak Belediye Meclisi'nde Görüşülerek Oy Birliği ile Kabul Edildi.

Uşak’ta 8 sanayici işadamının ortaklığında oluşturulan Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş (ENYAŞ) tarafından kurulması planlanan çimento fabrikasının arazisi için belediye meclisine verilen imar tadilatı talebi bugün Uşak Belediye Meclisi’nde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Son günlerde Uşak gündemini meşgul eden ve çeşitli tartışmalara neden olan çimento fabrikası kurulması ile ilgili ilk engel kalktı. ENYAŞ tarafından UOSB karşısında bulunan arazide kurulması planlanan çimento fabrikası son günlerde işadamları arasında tartışmalara neden oluyordu. UOSB Yönetimi fabrikanın kurulmasına karşı çıkmadıklarını ve doğru yere kurulmasını istediklerini ifade ederken, ENYAŞ Yönetimi ise fabrika için en doğru alanın UOSB karşısındaki arazi olduğunu savunuyor. Yaşanan bu anlaşmazlık nedeniyle yapılan açıklamalar ve art arda düzenlenen toplantılarda tansiyon daha da arttı. ENYAŞ Yönetimi ise bu tartışmalar yaşanırken konut alanı olan fabrika arazisinin imar tadilatı yapılarak sanayi alanına çevrilmesi için belediye meclisine talepte bulundu. Taleple ilgili ilk görüşme geçtiğimiz Cuma günü yapılan meclis toplantısında yapıldı. Belediye meclisinde yeterli çoğunluk sağlayamadığı için oturum bugüne ertelemişti.

Bugün saat 14 00’de yapılan Uşak Belediye Meclisi’nde konu ile ilgili gündem maddesi ele alındı. MHP,CHP ve AK Parti grubunun ortak karar aldığı gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek çimento fabrikasının kurulacağı toplam 2 milyon metrekarelik alan sanayi alanı ilan edildi. CHP Grubu tarafından hazırlanan şartlı önerge MHP ve AK Parti grupları tarafından da kabul edildi. Belediye Başkanı Mesut Apaydın, üç parti grubunun da ortak verdiği önergeyi oylamaya sundu. Oylamada önergede belirtilen şartların sağlanması koşulu ile Beylerhan Köyü 1. pafta 74 ve 75 nolu parsellerin bulunduğu 1/5000 ölçekli imar planında konut alanı olarak gösterilen sahanın plan revizasyonu yapılarak sanayi alanına çevrilmesi talebi oybirliği ile kabul edildi.

(KY-YK)

08.01.2007 17:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title