Haberler

Umutkentliler'den Kredi Tepkisi

Belediyesi'nin Umutkent- 3 Sosyal Konut Projesi'ni Hızlandırmak İçin Bir Bankayla Kredi Anlaşması Yapması, Üyeleri Kızdırdı.

Belediyesi'nin Umutkent- 3 Sosyal Konut Projesi'ni hızlandırmak için bir bankayla kredi anlaşması yapması, üyeleri kızdırdı.

Denizli Belediyesi 1600 konutluk projeyi 1999 yılında başlattı. Geçen ekim ayında konutlardan 260'ı tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edildi. Kalan konutların da tamamlanma sürecini hızlandırmak isteyen Denizli Belediyesi, Halkbank ile kredi anlaşması yaptı. Bankanın, hak sahiplerinin belediyeye ödemesi gereken 30 bin YTL'yi banka kredisi olarak verip, evlere ipotek konulması konusunda anlaşmaya varıldı.

Belediye ile banka arasındaki bu anlaşma Umutkentliler'i isyan ettirdi. Bir grup Umutkentli, dün (Pazar), Belediye binası önünde toplandı. Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ile görüşen üyeler, banka ile yapılan anlaşmaya tepki göstererek iptalini istedi.

Konutların dar gelirli vatandaşlar için yapıldığına dikkati çeken üyeler, ''Konutlar için aylık 450 YTL aidat ödüyoruz. Çoğumuz asgari ücret ile çalışıyoruz. Bankaya her ay 500 YTL nasıl öderiz? Kalan borcumuzu, her ay aidat olarak Belediye'ye ödemek istiyoruz. Belediye, bu konutlar için kredi kullanmak istiyorsa, krediyi kendisi çekmelidir. Bizim muatabımız, Denizli Belediyesi'dir. Banka ile anlaşıp, aradan çıkamazlar'' dedi.

Bankanın kendilerinden üç kefil istediğini vereceği 30 bin YTL'yi 10 yılda 66 bin YTL olarak geri istediğini belirten üyeler ''Bu parayı ödeyecek gücümüz yok. Konutları dar gelirliler için yapan belediye, halkı bankanın kucağına atıyor'' diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ise, hak sahiplerinin sorunları ile ilgileneceklerini dile getirerek, ''Belediye kimseyi mağdur etmek istemez. Görevimiz, sorun çözmek. Banka kredisi ile hak sahipleri kalan borçlarını ödemek istemiyorsa, başka bir alternatif bulunabilir'' diye konuştu.

Ferah IŞIK/ DENİZLİ, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title