Haberler

1 Saat Rötar Yapan Uçak İçin Dava Açtı, Tazminatı Kazandı

Güncelleme:

Uçağı bir saat 3 dakika rötar yapan iş adamı, planlanan iş görüşmesini gerçekleştirememesi sebebiyle havayolu şirketinden şikayetçi oldu. Mahkeme, mağdurun tazminat talebini onayladı.

Antalyalı iş adamı, bir havayolu şirketinden İstanbul aktarmalı yurt dışına bilet aldı. Antalya'dan vaktinde hareket eden iş adamı, İstanbul'dan kalkan uçağın bir saat 3 dakika rötar yapması sebebiyle büyük şok yaşadı. Zararı karşılanmadığını iddia eden yolcu Manavgat 4. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu. Uçuşunun 1 saat 3 dakika gecikmesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını belirten yolcu, 6 bin 306 liralık otel ve ulaşım masrafının iadesiyle bin lira manevi tazminat talep etti. Mahkeme, mağdur olan yolcunun bilet ücreti, otel konaklama bedeli ve taksi ücretinin iadesine ve çekilen elem ve üzüntü sebebiyle 500 liralık manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

"TARİFEYE UYULACAĞI YÜKÜMLÜLÜĞÜ DÜNYANIN HİÇBİR HAVAYOLUNDA YOK''

Mahkemede savunma yapan havayolu şirketi avukatı ise ilginç ifadeler kullandı. Dünya üzerinde hiçbir hava yolu şirketinin vaktinde kalkmayı taahhüt etmediğini söyleyen avukat, "Uluslararası genel havayolu kurallarına bağlı kalmak kaydı ile her havayolu şirketi kendi uçuş hareketinin güvenle icrası için kurallar koymaya yetkilidir. Her ne pahasına ve hangi şartlarda olursa olsun tarifeye uyulacağı şeklinde bir yükümlülük dünyanın hiçbir havayolunun taşıma şartlarında yoktur.

''DAVACININ MANEVİ TAZMİNAT TALEBİ YERİNDE DEĞİLDİR''

Avukat savunmasına şöyle devam etti: ''Yolcunun bilet almakla şartlarını kabul ettiği taşıma sözleşmesinde, taşıyıcı müvekkilinin uçuş saati konusunda bir garanti vermediği bu şartların bilet almakla yolcu tarafından kabul edildiği ortadadır. Davacı, uçuşta gecikmenin olabileceğini ve gecikmeme konusunda bir garanti verilmediğini bilmektedir. Davacıya yapılan herhangi bir hukuk dışı uygulamanın söz konusu olmadığı, uçuşun gecikmesinden kaynaklı olduğu ima edilen iş görüşmesi zararına ilişkin talebinin de hukuka aykırı olduğu ortadadır. Davacının manevi tazminat talebi yerinde değildir"

MAHKEME MANEVİ TAZMİNATI ONAYLADI

Tarafları dinleyen mahkeme, davacının 175 dolar bilet ücreti, otel konaklama bedeli ve taksi ücretinin iadesine hükmetti. Mahkeme, davalının kusur durumu, uğranılan mağduriyet nazara alınarak 500 lira manevi tazminata da karar verdi. Kararın temyiz edilmesiyle devreye giren Yargıtay 11. Hukuk Dairesi kararı onadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay Manavgat İstanbul Antalya 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne?
500

Yorumlar (7)

Gül:

Herkes kurallara uyacak. yolcular nasil uymaya zorunlu ise, aksi takdirde kaybedecek cok seyleri oluyor ise, hava yolu sirketi de kurallara uyamadiginda kaybedecek seyleri olmalidir. Bu isler keyfi olmaz. Vay efendim bilete yazmadik onu biz adamda imza atti bu sözlesmeye. Vay anasini sayin seyirciler. Yani 1 gün sonra kalksa bile ucagin yolcunun söyleyecek hicbir hakki yok öylemi? siz kimsiniz? Ali kiran bas kesen mi? Aslinda yargi böyle kurallari ucus sözlesmesine koymaktan sizi men etmeli.

23
0
yanıtYanıtla
Hakkı:

Madem hiç bir tarifeye uyulacağı kesin değil o zaman neden yolculara yarım saat önceden uçakta hazır olmanız gerek diye uyarı yapıyorsunuz? Yolcunun da buna uyması kesin değil. Bunlar çoğaltılabilir. Madem bu işten havayolu olarak para kazanılıyor o halde yolcudan bütün talimatlara uymasını beklemeyin. Yolcu nasıl zamanında gideceği yere yetişemiyor buna göz yumuyorsa sizde yolcunun getirdiği 100 kilo 200 kilo vs bagaja göz yumacaksınız. Yolcu uçak kalmadan istediği zamanda gelir biner.

18
2
yanıtYanıtla
orhan:

hadi oradan dengesiz. . . yazdığında mantık yok bir kere . .

yanıt1
yanıt9
Bay.61:

NASILKI YOLCUYA 1 SAAT ONCE BURDA OLUN SARTI KOYULUYOSA UCAKTA SAATINDE KALKMALIDIR KALKMIYOSA YOLCULARI MADUR ETMEMELIDIR...DOGRU BI KARAR ...BROVU..UCAK GEC KALIYO ORDA OLAN INSANLARA BILFI DAHI VERILMIYO...

10
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

Yersiz ve saçma bir karar. İnsanların elinde olmayan hava şartları, uçak arızası vb. durumlarda bu tarz gecikmeler yaşanabilir. Bu ne taksi nede dolmuş uçak abi uçak. Yok beni bekleyecek o zaman , yok 100 kilo bagajımı alacak , yok dolsun öyle gitsin filan :)

1
2
yanıtYanıtla
Karamsarzade:

Yerinde bir karar. Uçakta hemen kalksın

0
0
yanıtYanıtla
Türkoglu:

Gül hanım o kadar güzel saçmalamıssınız ki? Ne bu şiddet ne celal bir kere uöuş güvenliği diye birşey var ve hiçbir hava yolu şirketi keyfi bir iş yapamaz hava kontrol size izin vermeden kalkış iniş yapamassınız bunun arızası var teknik desteği yakıtı yer trafiği bir sistem içinde çalışmak zorunda o yüzden basit ve saçma düşüncenizi kendinize saklayın...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title