Haberler

Tosya'da 10 Genç İspanya'ya Gidecek

9 Ağustos tarihleri arasında, "Genç İşsizlik" konulu proje faaliyetlerine katılmak üzere 10 kişilik ekiple İspanya'ya gidecek.

9 Ağustos tarihleri arasında, İspanya'nın kuzeyinde bulunan Bilbao kentinde düzenlenecek olan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları tarafından desteklenen "Genç İşsizlik" konulu proje faaliyetlerine katılmak üzere 10 kişilik ekiple İspanya'ya gidecek.

Dernek Başkan Yardımcısı Murat Dilek, yaptığı açıklamada, bu projenin İspanya, Macaristan ve Türkiye ortaklı bir proje olduğunu ve projeyle ilgili hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Dilek, amaçlarının Avrupa ülkelerindeki gençlerin biraraya gelerek, iş bulma yöntemlerini tartışmaları, genç işsizlik ile ilgili yapılmış bilimsel araştırmalar ışığında ülkelerarası bir karşılaştırma yapmaları ve iş bulm, iş arama yöntemlerini daha kaliteli hale nasıl getirilebileceği yönünde çalışmalar yapmalarının sağlamak olduğunu bildirdi.

Bunun için Türkiye genelinden ve Tosya'dan seçtikleri 10 genç ile birlikte İspanya'daki proje faaliyetlerine katılacaklarını ifade eden Dilek, şöyle konuştu:

"Günümüzün en büyük sıkıntılarından bir tanesi işsizlik. Gençlerimizi bu sıkıntıdan kurtaracak her türlü çalışmaları yakından takip edebilmek, çözüm yolları üretmek adına böyle bir proje gerçekleştirmeye karar verdik. Bunu yaparken de gençleri işin içine katıp, bu sorunun çözümünde kendilerine de söz hakkı verip, ortaya faydalı bir şeyler çıkarma amacındayız. Bu 10 günlük proje faaliyeti sırasında Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmak da görevlerimiz arasında. Umarım tüm katılımcılar için güzel bir deneyim olur. "

- KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title