Haberler

Topbaş'a "Türbanlı Başkan Olur mu" Sorusu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Türbanlı Belediye Başkanı Olup Olamayacağı' Tartışmasına İlişkin, 'Türban Sorunuyla İlgili İki Siyasi Partinin Mutabakat Sağlayarak Eğitimde Eşitlik Fırsatı Verme Çalışması Var. Kamuda Böyle Bir Talep Yok. Kalkıp da Bunu Daha İleri Safhaya Taşımayı Doğru Bulmuyorum' Dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''türbanlı belediye başkanı olup olamayacağı'' tartışmasına ilişkin, ''Türban sorunuyla ilgili iki siyasi partinin mutabakat sağlayarak eğitimde eşitlik fırsatı verme çalışması var. Kamuda böyle bir talep yok. Kalkıp da bunu daha ileri safhaya taşımayı doğru bulmuyorum'' dedi.

Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) gazetecilerin, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın ''Türbanlı belediye başkanı da olmalı'' yönündeki açıklamasıyla ilgili görüşlerini sormaları üzerine, şunları kaydetti:

''Herkes bir şey söylüyor. Herkesin kendi kanaatince bir şeyler söyleyip manşete getirilmesini de doğru bulmuyorum. Türban konusu konuşuluyor. Eğitimle ilgili bir problem yaşanıyor. İki siyasi partinin mutabakat sağlayarak eğitimde eşitlik fırsatı verme çalışması var. Kalkıp da bunu sanki her yerde olacak gibi daha ileri safhaya taşımayı doğru bulmuyorum. Kamuda türbanın kararını biz vermiyoruz. Bu konu güncel olarak ortada ama kamuda böyle bir talep yok. Bir iki adam çıkıyor, düzenleme yaparken, 'burada da olmalı' diyor. Hoş şeyler değil. Türkiye'deki şu andaki mevcut yasalarımız, bugünkü sistemimiz buna müsait değil, olmaz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title