Haberler

    Çip krizine yerli çözüm! Yeni pasaportlar kullanıma giriyor

    Güncelleme:

    Yerli temassız çipleri kullanan yeni pasaport önümüzdeki hafta itibariyle üretim hattına alınacak. İşte detaylar...

    Geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanlığı yeni e-Pasaport, e-Mavi Kart ve e-Sürücü Belgesi'ni duyurdu. Fakat çip krizi nedeniyle üretimde bazı aksamalar yaşanabiliyor ve bunun neticesinde ise dönemsel olarak kimi vatandaşa oldukça hızlı, kimine ise biraz daha uzun teslim süreleri veriliyordu. Ancak önümüzdeki günlerde üretime girecek olan yeni yerli pasaport ile bu sorun tamamen aşılacak.

    Yeni yerli pasaport ile hem bekleme süreleri kısalacak hem de dünyanın en güvenli sistemi kullanılacak!

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mayıs ayında yaptığı açıklamada devam eden çip krizi nedeniyle birçok tedarikçi firmanın siparişleri karşılamada sıkıntı yaşamaları sonucunda yerli e-Pasaport için çalışmalara başladıklarını ve seri üretim konusunda da son aşamada olduklarını söyledi.

    Bu açıklamanın ardından yeni yerli pasaport için bir tarih verilmesi bekleniyordu. Nitekim bugün, 25 Ağustos itibariyle yerli üretimin başlayacağı ve vatandaşlara yeni nesil pasaportların dağıtımının gerçekleştirileceği açıklandı.

    Yeni ehliyetlerde beklenmedik Togg sürprizi!

    Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma sonucunda geliştirilen pasaportlar, holografik şerit, hayalet resim, harflerle oluşturulan portre fotoğrafı ve metamorfik desen gibi birçok güvenlik ve denetim özelliklerini barındıracak.

    Hatta bu sayede dünyanın en güvenli pasaportları arasında yer alacak. Tabii buna ek olarak görüntüsünde de bazı değişiklikler mevcut. Örneğin Kanada'nın pasaportuna benzer bir şekilde içerisinde her sayfada ülke tarihini, kültürel ve manevi değerlerini yansıtan görseller bulunacak. Dış kapağında ise lale motifini göreceğiz.

    Teknik tarafına baktığımızda ise yerli üretim temassız çip kullanan bu pasaport, RGB UV baskı türünü kullanılacak. Farklı yerlerinde değişken mikro yazılar ve gökkuşağını andıran renklendirmeler bulunacak. Ancak içlerinde en çok dikkat çeken ve beğeni toplayan özelliğin UV, yani mor ışık altında görebileceğimiz detaylar olduğunu belirtelim.

    Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu Haberler

    Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

    Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

    İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

    İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

    Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

    Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

    Bakmadan Geçme

    FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir? Gülşehir Belediyesi hangi parti? Gülşehir Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Gülşehir yerel seçim sonuçları!
    Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

    Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title