Haberler

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda gündem dışı söz alan HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Uludere olayına ilişkin sorumluların ortaya çıkarılmadığını belirterek, ailelerin kaybettikleri yakınlarını anmak için yaptıkları mezarlık ziyaretinin Olağanüstü hal (OHAL) gerekçesiyle yasaklandığını ifade etti.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da Türkiye'nin Afrika açılımına ilişkin konuşmasında, Batı'nın sömürü merkezi Afrika'nın, 21. yüzyılın yeni cazibe merkezi haline geldiğini belirtti.

Türkiye'nin, Afrika'ya açılım politikasının ise başarıyla devam ettiğini kaydeden Taşkesenlioğlu, bu ilişkilerde siyasi eşitliğe ve karşılıklı ekonomik çıkarların geliştirilmesine önem verildiğini anlattı.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da Uşak'ın Ulubey ilçesindeki Blaundus antik kentinin turizme kazandırılması konusundaki konuşmasında, yarısı toprak altında bulunan bu antik kentin ortaya çıkartılması için destek talebinde bulundu.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ise antik kentin ortaya çıkartılmasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ocak ayı enflasyon oranının yüzde 2.46 olduğunu, önümüzdeki 5 ay içinde bu oranın sıfır çıkmayacağını vurgulayarak, memur maaşlarına 2017 yılı için yapılan zammın şimdiden eridiğini ifade etti. Türkiye'de yaklaşık 3 milyon 300 bin kamu personelinin ve 2 milyon emeklinin bulunduğunu aktaran Akçay, koruyucu tedbirler alınmasının aciliyet arz ettiğini kaydetti.

CHP Grubu adına konuşan Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, son KHK ile görevine son verilenlerin arasında 330 öğretim üyesinin bulunduğunu anımsatarak, "Bilime yönelik saldırının herhangi bir biçimde OHAL gerekçesiyle bağlantılı olduğunu iddia etmenin olanaksız olduğu inancındayız." değerlendirmesinde bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, gece yayımlanan KHK'nın, demokrasi tarihine kara bir leke olarak düştüğünü ve vicdanlarda yara açtığını savunarak, "Cumhuriyet tarihi boyunca bu ülkede akademisyenler ve üniversiteler hep baskı gördüler ama hiçbir zaman bu dönemdeki kadar pespaye baskı görmediler." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan birliklere terör örgütü DEAŞ tarafından bu sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda 2 askerin şehit olduğunu, 15 askerin yaralandığını aktararak, şehitlere rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Gerek OHAL, gerekse KHK'lara ilişkin değerlendirmelerde bulunulurken 15 Temmuz'daki darbe girişiminin gözden uzak tutulmaması gerektiğini belirten İnceöz, terörle mücadele edilen bir dönemde kullanılan söylemlerin toplumu kutuplaştırmaması ve kamplara bölecek şekilde olmamasını istedi.

"İktidar birilerinden öç alıyormuş" gibi söylemlerin terörle mücadeleye zarar verdiğini anlatan İnceöz, "15 Temmuz'u hiçbirimizin unutmaması gerek." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Pervin Buldan AK Parti Türkiye Uşak Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title