Haberler

Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

PYD’ye bağlı YPG güçlerinin, Suriyelilerin Irak’ın Kürt bölgesine geçişini yasakladığı bildirildi PYD’nin kontrolündeki Semelka Sınır Kapısı sorumlusu Osman: '’YPG, bölgenin boşalmasını engellemek için geçişleri yasakladı ve kararı uygulamak için elinden geleni yapıyor. İnsanların çoğu açlıktan kaçıyor."

Suriye'de, Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı güçler tarafından kimyasal silah kullanımı sonrası gündeme gelen askeri müdahale tartışılırken, Demokratik Birlik Partisi'ne (PYD) bağlı silahlı grup Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG), Suriyelilerin Irak'ın Kürt bölgesine geçişini yasakladığı bildirildi.

PYD'nin kontrolündeki Semelka Sınır Kapısı'nın sorumlusu Siyament Osman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kısa zamanda çok sayıda Suriyelinin Irak'a sığınması üzerine YPG, dün geçişleri yasakladı" dedi.

Irak Kürt bölgesel yönetiminin (IKBY) sadece sığınmacıların geçişine izin verdiğini, ticaretin yapılmasına müsaade etmediğini vurgulayan Osman, kapının ticarete kapalı olmasından dolayı insanların ihtiyaçlarını karşılayamadığını, bu yüzden Suriye'den kaçtıklarını belirtti.

Osman, "YPG, bölgenin boşalmasını engellemek için geçişleri yasakladı ve kararı uygulamak için elinden geleni yapıyor. İnsanların çoğu açlıktan kaçıyor. Ticaret için kapı açılmalı" diye konuştu.

Kapıda ticaretin serbest olması durumunda bu tür büyük göçlerin çoğunun yaşanmayacağına dikkati çeken Osman, "Bizim birçok kentimiz şu an güvenli. Biz, insanlarımızın evlerini terk edip gitmesini istemiyoruz" ifadesini kullandı.

Suriye'deki iç savaştan dolayı baş gösteren açlık nedeniyle 18 Ağustos'tan itibaren Suriye'den Irak'a yaklaşık 45 bin kişi sığınmıştı. - Duhok

Kaynak: AA / Güncel

Demokratik Birlik Partisi Beşşar Esed Suriye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title