Haberler

Son dakika haberi: Embriyo transferi projesinde süreç tüm hızıyla sürüyor

Güncelleme:

Son dakika haberler... Erzurum ve bölgesinde hayvancılığın gelişimine katkı sağlamak için Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan "Doğu Anadolu Bölgesinde Embriyo Transferiyle Elit Damızlık Sürü Üretim Merkezi Kurulum Projesi"nin detayları görüşüldü.

Erzurum ve bölgesinde hayvancılığın gelişimine katkı sağlamak için Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan "Doğu Anadolu Bölgesinde Embriyo Transferiyle Elit Damızlık Sürü Üretim Merkezi Kurulum Projesi"nin detayları görüşüldü.

Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, konuyla ilgili bir takım görüşmeler yapmak için Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ağırladı.

Gıda Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Büyükbaş Hayvan Çiftliğini ziyaret eden Başkan Sekmen ve Rektör Çomaklı'ya, projenin yürütücülüğünü yapan akademisyenler ve belediye yetkilileri eşlik etti. Büyükbaş Hayvan Çiftliğinde incelemelerde bulunan Sekmen ile Çomaklı hayvanlara yem verdi, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"Ülkemizin Milli Tarım Projesine Uygun Çalışmalar Yapıyoruz"

Atatürk Üniversitesi tarafından geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen İneklerde Embriyo Nakli Ünitesinin Kurulumu Projesinin, Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan Embriyo Transferiyle Elit Damızlık Sürü Üretim Merkezi Kurulum Projesine de katkı vereceğini belirten Rektör Çomaklı, bir inekten yılda sadece bir buzağı elde edilirken, bu proje sayesinde yılda 8 ila 20 buzağı elde etme imkanının oluşacağını söyledi.

Embriyo ile hastalık bulaşma riskinin azaldığını ve bu yöntemin ırk ıslahının en kestirme, en çabuk ve en güvenilir yolu olduğunun da altını çizen Çomaklı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Atatürk Üniversitesinin, ülkemizin Milli Tarım Projesine uygun çalışmalar yapmak adına el ele vererek tarım ve hayvancılıkta gereken atılımları yaptığını ifade etti.

"Projemizi Koordineli Bir Şekilde Yürütüyoruz"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise Atatürk Üniversitesi ile koordineli bir şekilde çalışarak damızlık düve sürüleri elde edileceğini belirterek, projenin aynı zamanda ilimiz ve bölgemizdeki ıslah çalışmaları için de önemli bir dönemeç olacağını da söyledi.

Nitelikli damızlık sürüleri elde edilerek bölgenin fiziki ve iklim koşullarına uygun türlerin gelişiminin sağlanacağını aktaran Başkan Sekmen, süt sığırcılık işletmeleri ve bu işletmelerde en iyi verimi alabilmek için genetik ilerlemenin sağlanacağını vurguladı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Atatürk Üniversitesi Erzurum Yaşam Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi? Sampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak 2024? Wembley hangi takımın sahası? Şampiyonlar Ligi kim finale çıktı? Real Madrid elendi mi, Bayern Münih elendi mi? Real Madrid Bayern Münih ilk maç kaç kaç bitmişti? Bayern Münih Real Madrid Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maç sonucu! İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 8 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Real Madrid 2-1 Bayern Münih maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) R. Madrid B. Münih maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Final Four tek maç mı EuroLeague 2024? Karagümrük Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Karagümrük TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Bayern Münih maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Real Madrid Bayern Münih maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ziraat Türkiye Kupası finali ne zaman, nerede hangi statta oynanacak 2024? Yaş çay taban fiyatı açıklandı mı 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title