Haberler

Şiveydiz nedir, nasıl yapılıt? 14 Ekim Masterchef yemekleri! Şiveydiz hangi yöreye aittir?

Şiveydiz tarifi Gaziantep yöresine ait olan, genellikle mayıs ve nisan aylarında yapılan bir yemek tarifidir. Şiveydiz nedir, nasıl yapılır? 14 Ekim Masterchef yemekleri! Şiveydiz hangi yöreye aittir? Mardin'de yapılan MasterChef yeni bölümde dokunulmazlık oyunu yemeklerinden biri de "şiveydiz" oldu. Peki, şiveydiz nasıl yapılır, hangi yöreye aittir? İşte 14 Ekim MasterChef 2021 şiveydiz tarifi, malzemeler, püf noktası…

Şiveydiz nedir, nasıl yapılır? Şiveydiz hangi yöreye aittir? sorularının yanıtı merak ediliyor. Şiveydiz tarifi, Gaziantep mutfağına özgü olan enfes lezzette bir yemek tarifidir. Genellikle ilk bahar mevsiminde yapılan ve nisan ve mayıs aylarında aranılan şiveydiz tarifi doğal antibiyotik etkisi taşımaktadır. Sağlığınız açısından da son derece faydalı olacak şiveydiz tarifi, şiveydiz nasıl yapılır sorularının cevaplarını öğrendikten sonra şiveydiz tarifini sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. İşte hem sağlıklı hem de lezzeti olan Gaziantep mutfağından çıkmış şiveydiz tarifi.

ŞİVEYDİZ MALZEMELERİ

Yarım çay bardağı zeytinyağı

250 g kuzu kuşbaşı

500 g ayıklanmış taze sarımsak

1 su bardağı haşlanmış nohut

6 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı un

Tuz

Sıcak su

Üzeri için

Tereyağı

Nane

ŞİVEYDİZ NASIL YAPILIR?

Kuzu etini tencereye alın. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Zeytinyağını ekleyip bir kaç dakika daha pişirin.

Taze sarımsakları beyaz kısımlarını 3'er santimlik parçalar şeklinde kesin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak suyla birlikte tencereye ilave edin.

Yumuşayana kadar pişirin. Ardından haşlanmış nohutları ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Başka bir kasede süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ekleyip çırpın. Yemeğin sıcak suyundan yavaş yavaş ilave ederek yoğurdu ılındırın.

Karışımı azar azar tencereye ilave edip 5 dakika daha pişirin ve tuzla tatlandırın. Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Naneli sosu yemeğin üzerinde gezdirin.

Şiveydiz yemeğini, pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

ŞİVEYDİZ DETAYLARI

İçerisinde taze soğan ve sarımsak bulunan şiveydiz tarifi, bu sebzelerin sayesinde antibiyotik özelliği taşımaktadır. Aynı zamanda şiveydiz tarifi, bahar aylarında düşen bağışıklığınızın da kısa süre içerisinde güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

Tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Gaziantep'in çeşitli kültürlerinbuluşmasıyla oluşan zengin mutfağında lahmacun ve kebabların yanı sıra meyve,sebze, tahıl ve etten yapılan yüzlerce çeşit yemek bulunuyor. Mevsimine göre değişik sebze ve meyvelerle yapılan yemeklerle Gaziantep mutfağında bu aylarda şiveydiz tarifi en fazla pişirilen yemekler arasında yer alıyor.

Sizde sağlığınız açısından faydalı olan ve nisan ve mayıs aylarında muhakkak tüketmeniz gereken şiveydiz tarifini hemen uygulamaya geçebilirsiniz.

Şiveydiz tarifini hazırlamak için sabırsızlanoyorsanız size vereceğimiz bilgilere ve ufak ip uçlarına muhakkak dikkat etmenizi öneriyoruz. İşte tadı damaklarınızda yer edecek olan şiveydiz tarifi.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

MasterChef Mardin Haberler

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Bakmadan Geçme

GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir?
Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title