Haberler

Silopi'den Sonra Güçlükonak'ta da Faili Meçhul Kazısına Başlandı

Küpeli Dağı bölgesinde yer alan Jandarma Tabur Komutanlığı yakınlarındaki mezarlıktaki kazılarda elbiseleriyle birlikte aynı mezar içinde yanyana gömülmüş 3 ceset bulundu.

GÜÇLÜKONAK'TA ELBİSELERİYLE GÖMÜLMÜŞ 3 CESET BULUNDU

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın kararı ile 1994 yılında Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi'nde gözaltına alındıktan sonra kendilerinden haber alınamayan 4 köylü içinde Küpeli Dağı bölgesinde yer alan Jandarma Tabur Komutanlığı yakınlarındaki mezarlıktaki kazılarda elbiseleriyle birlikte aynı mezar içinde yanyana gömülmüş 3 ceset bulundu.

Kazı çalışmalarını izleyen kayıp yakınları, cesetleri elbiselerinden teşhis ettikleri belirtildi. Teşhis edilen kişilerin Sait Şen, Beşir Başkök ve Abdullah Güler olduğu ileri sürüldü. Kayıp yakınlarından DNA testi için kan örnekleri alındı. Bulunan cesetler kimlik belirlemesi ve DNA testinin yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

- Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güçlükonak Şırnak Silopi Küpeli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title