Haberler

Şile'de Engelliler Temsili Askerlik Yaptılar

ENGELLİLER haftası nedeniyle engelli gençler, Şile Hava Uçaksavar Er Eğitim Merkez Komutanlığı'nda temsili askerlik yaparak, 1 gün de olsa orduya katılmanın mutluluğunu yaşadılar.

ENGELLİLER haftası nedeniyle  engelli gençler, Şile Hava Uçaksavar Er Eğitim Merkez Komutanlığı'nda temsili askerlik yaparak, 1  gün de olsa orduya katılmanın mutluluğunu yaşadılar.

Törene Şile Kaymakamı Salih Yüce, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Ali Beşir, İlçe Emniyet Müdürü Adulvahit  Ünal ve aile yakınları katıldılar. 7  kişiden oluşan engelli asker adayları, komutanlarından aldıkları eğitimin ardından yemin töreni yapıldı. Gençlerin aileleri çocuklarını askeri kıyafetler içerisinde görünce sevinç gözyaşları döktüler.

Törende konuşma yapan Albay Ali Beşir; "Bu gün burada, bir gün de olsa Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerleri olarak yemin ettiniz ve siz artık her biriniz bizim için birer "Mehmetçik" oldunuz, sizin komutanınız olarak sizleri ve tüm Mehmetçiklerimizi gözlerinden öpüyorum" dedi.

Askerlik vazifelerini yapan grup adına konuşan Er Ramazan Bulut da "Bu gün ben,arkadaşlarım şanlı ordumuza bir gün de olsa katılmanın mutluluğu ve onurunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Tören sonrasında protokol üyeleri ve aile yakınları temsili askerlerle anı fotoğrafı çektirdiler ayrıca asker ağabeyleriyle birlikte öğlen yemeğine katıldılar.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şile Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title