Haberler

Siirt: Stso, Siirt Fıstığının Gümrük Rafine Listesine Alınması İçin Başvuruda Bulundu

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Siirt fıstığının gümrük rafine listesine alınması için başvuruda bulundu.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Siirt fıstığının gümrük rafine listesine alınması için başvuruda bulundu.

Oda Başkanı Güven Kuzu, Siirt fıstığının ihracatının daha rahat yapılabilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalar başlattı. Kuzu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Siirt fıstığının, ihracat mevzuatının 8. faslında yer alan kabuklu fıstık kapsamında değerlendirilmesini istediklerini belirterek, "Türk Patent Enstitüsü tarafından Siirt fıstığının ayrı bir ürün olarak tescil edilmiş olmasına rağmen, ihracat mevzuatında Antep fıstığıyla birlikte değerlendirilmesi, fıstığımız açısından bir dezavantaj oluşturmaktadır. Bu durumun ortadan kaldırılması için Gümrük Müsteşarlığı nezdinde girişimler başlattık. Yapılan girişimlerde Gümrük Müsteşarlığı 2007 yılı gümrük tarife cetveli hazırlanmasında Siirt fıstığına, ayrı Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu verilmesi istendi. Bunun sağlanmasıyla birlikte Gaziantep fıstığından bağımsız bir şekilde ihracatı yapılabilecek" şeklinde konuştu.

Kuzu, Siirt fıstığının doluluk ve çıtlama oranıyla tat ve kalitesinin yüksekliğinden dolayı, kısa zamanda bir ihracat patlaması yaşanacağına inandıklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title