Haberler

Senegalli Doktorlara Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde Senegalli doktorlara Türkiye'de eğitim verildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde Senegalli doktorlara Türkiye'de eğitim verildi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Afrika ülkelerinde sağlık altyapılarının geliştirilmesine yönelik projelerine devam eden TİKA, bu çerçevede Senegal'in nüfus yoğunluğu en yüksek ilçesi olan Pikine'de inşası ve tadilatı yapılarak altyapısı güçlendirilen Pikine Beslenme ve Kurtarma Eğitim Merkezi Enstitüsünden 5 pediatri uzmanına, Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde farklı uzmanlık dallarında eğitim programı düzenledi.

Eğitim programı çerçevesinde Senegalli doktorlar yenidoğan, pediatrik kardiyoloji, pediatrik endokrinoloji ve genel pediatri alanlarında tecrübe paylaşımında bulundu. Programda, heyete klinik şefleri tarafından sunumlar yapıldı, alanda yazılan güncel makaleler incelendi ve klinik ziyaretlerinde uygulamalı olarak alana ilişkin incelemelerde bulunma imkanı sunuldu.

TİKA'yı da ziyaret ettiler

TİKA'yı da ziyaret eden Senegalli doktorlara, Ortadoğu ve Afrika Dairesi Başkanlığınca TİKA'nın kuruluşu, faaliyet gösterdiği ülkeler, faaliyet alanları ve bölgedeki sağlık projeleri hakkında bilgi verildi.

Senegalli doktorlar, Türkiye'ye ve TİKA'ya gerek enstitülerine gerek eğitim vasıtasıyla kendilerine verilen destekten dolayı teşekkürlerini sundu. TİKA'nın söz konusu eğitimine yalnızca 5 doktorun katılabildiğini ifade eden Senegalli heyet, Türkiye'de verilen eğitimde edindikleri bilgi ve tecrübeyi Senegal'deki meslektaşlarıyla paylaşacaklarını ifade etti.

Diğer hastaneleri de ziyaret ettiler

Eğitim programı çerçevesinde Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesindeki 5 haftalık derslerin ardından misafir heyet Ankara Güven Hastanesini de ziyaret etti. Ziyarette Türkiye'deki genel sağlık uygulamaları, özel hastanelerin işleyişi ve Sağlık Bakanlığı ile özel hastaneler arasındaki anlaşmalar hakkında bilgi verildi. Heyete ayrıca Güven Hastanesinin çocuk sağlığı ve hastalıkları, çocuk endokrinolojisi, çocuk alerji, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk nöroloji, çocuk ve ergen ruh sağlığı hastalıkları, çocuk romatoloji, çocuk cerrahisi ve yenidoğan üniteleri gezdirildi.

Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ev sahipliğinde düzenlenen sertifika töreni ile hastane yetkilileri ve Sağlık Bakanlığı uzmanları tarafından konuk Senegalli doktorlara katılım sertifikaları takdim edildi.

TİKA ile enstitü arasında uzun yıllara dayanan iş birliği çerçevesinde, TİKA tarafından eğitim bloğu, muayene odası, eczane ile yetersiz ve dengesiz beslenme sorunuyla mücadele etmek amacıyla bir beslenme ve kurtarma eğitim merkezi inşa edilmişti.

Öte yandan, enstitü bünyesinde 150 öğrenciyle faaliyet gösteren anaokulunun tadilatı ve merkez bünyesinde atıl vaziyette bulunan 5 bin metrekarelik alanda, yetersiz beslenen çocuklar ve annelerine besin desteği sağlanabilme için sebze ve meyve bahçesi kurulmasına yönelik çalışmalar da sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Türkiye Senegal Ulus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title