Haberler

Samsun'da, İhracata Yönelik Aşılı Mavi Ladin Üretimi

Samsun'un Çarşamba İlçesi Çınarlık Beldesindeki Çarşamba İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Tarımsal Üreticileri Birliği'nin İhracata Yönelik "Aşılı Mavi Ladin Fidan Üretimi Projesi'nin Başarıyla Yürütüldüğü Bildirildi.

Samsun'un Çarşamba ilçesi Çınarlık beldesindeki Çarşamba İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Tarımsal Üreticileri Birliği'nin ihracata yönelik "Aşılı Mavi Ladin Fidan Üretimi Projesi'nin başarıyla yürütüldüğü bildirildi.

Çarşamba'da kavak üretimi yapan ve Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci'nin, "Kavak yerine peyzaj değeri yüksek dış mekan bitkisi mavi ladin" üretin çağrısına uyan birliğin, hazırladığı projeye 2005 yılında İl Genel Meclisi'nden 26 bin YTL hibe kredi aldığı ve gelinen noktada, 50 bin dekar alanda mavi ladin üretimini gerçekleştirdiği öğrenildi.

Birlik Başkan Vekili Yaşar Torun, 20 ortakla başladıkları projede şu anda 40 ortakları bulunduğunu ve üretim sürerken pazar araştırmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, "Yetiştirdiğimiz mavi ladini ihraç edeceğiz. Projeye 12 bin aşılı fidan getirerek başladık. Şimdi yeni fidanlar getireceğiz. Projemiz amacına uygun olarak hızla ilerliyor. Bahçe tanzimlerinde kullanılan mavi ladinin peyzaj değeri çok yüksek. Bu 6 yıllık bir proje ve bölgemizdeki potansiyeli en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Çiftçimiz artık bilinçli. Araştırarak, projeye dayalı üretim yapıyor. Bu işte başarılı olup ihracat yaparak ülkemize döviz getirmenin hazzını yaşayacak olmanın heyecanı içindeyiz" dedi.

(AG-SA)

23.03.2007 09:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title