Haberler

Samsun, 360 Derece Çekimlerle Sanal Ortama Taşınacak

Samsun'un daha önceden belirlenen 69 noktasının son teknolojilerle ve 360 derece çekimlerle sanal ortama taşınacağı bildirildi.

Samsun'un daha önceden belirlenen 69 noktasının son teknolojilerle ve 360 derece çekimlerle sanal ortama taşınacağı bildirildi.

Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, İl Genel Meclisi Eylül ayı 4. birleşiminde Afyonkarahisar'da yaşanan patlamada 25 askerin şehit olması sonucu derin üzüntü yaşadıklarını belirtti.

Şehitlere rahmet dileyen Karakurt, "Son zamanlarda şehit olayları üst üste geliyor. Ülke olarak sabır ve metanetle dua etmemiz gerekiyor" dedi.

Karakurt'un konuşmasının ardından komisyon raporları meclis üyelerine okundu.

Samsun'un tarihi, turistik ve kültürel alanlarının tanıtımı amacıyla yapılacak olan Samsun Sanal Tur Projesi hakkında araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) komisyonu tarafından hazırlanan komisyon raporu meclis üyelerinin kabulünden geçti.

Samsun'un turizm değerlerinin tanıtılması ve ekonomik değere dönüştürülmesi amacıyla oluşturulan Samsun Sanal Tur Projesi'nin 2012 yılında Samsun İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan Turizm Master Planı'na paralel olarak hazırlandığı, proje kapsamında Samsun'un daha önceden belirlenen 69 noktasının son teknolojilerle ve 360 derece çekimlerle sanal ortama taşınarak kentin sanal ortamda tanıtılmasının sağlanacağı bildirildi.

Muhabir: Fatma Kalay

Yayıncı: Orhan Topal - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Karakurt Samsun Eylül Yerel Haberler

title