Haberler

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi, günlük 250 mg Omega – 3 almayı öneriyor!

Güncelleme:

Omega – 3 yağ asitlerinden DHA ve EPA geliyor. İnsan vücudunda birçok ana işlevin temelinde yatan bu üçlü, vücut tarafından üretilemediği için gıda takviyeleri ile alınması gerekiyor

Balık yağı tüketilirken en çok tat ve koku konuları öne çıkıyor. Tüketilmesi zor olan balık yağı için günümüzde teknoloji, çocukların yardımına yetişiyor. Teknoloji sayesinde çiğnenebilir formuyla balık yağı çocuklar tarafından kolaylıkla tüketilebilirken kolay taşınması ve kullanımıyla da ebeveynler için büyük kolaylık sağlıyor.

Tazeliğe Dikkat

Balık yağları, hava ile temas edince tat ve koku açısından bozulabilirler. Dolayısıyla çocuklar için her gün tüketecekleri balık yağının, tazeliğini koruması ve hijyenik olması, büyük bir öneme sahip.

İhtiyaca Yönelik Alınması

Balık yağları, çocukların günlük Omega – 3 yağ asitleri ile EPA ve DHA ihtiyacını karşılamak adına büyük bir etkiye sahip. Bu noktada ürünün kalitesi öne çıkarken ekonomik açıdan da etkisi önemli. Bunun için de yüksek teknolojiyle üretilen, güvenilir ve farklı ihtiyaçlara cevap veren balık yağını tüketmek gerekiyor.

Koku ve Tat Önemli

Balık yağını tüketirken en önemli konularından biri, kokusu ve tadıdır. Bunun için günümüzde tüketiciler tarafından da beğenilen özel formlu ürünler de var.

"EPA ve DHA, Gelişim Çapındaki Çocukların Olmazsa Olmazıdır"

Balık yağının çocuklar üzerindeki etkisini değerlendiren İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Pediatrik İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayper Somer; "Balık yağının içinde bulunan Omega – 3 yağ asitleri ile EPA ve DHA, insan vücudunda birçok temel işlevi olan çoklu doymamış yağ asitleridir. İnsan vücudunda üretilemedikleri için esansiyel besinlerle alınmalıdır. EPA ve DHA, kalbin normal fonksiyonuna katkıda bulunurken DHA, normal beyin fonksiyonlarının ve normal görme yetisinin korunmasına katkı sağlar. Dolayısıyla, gelişim çağındaki çocuklar için olmazsa olmazdır" dedi.

18 yaşa Kadar Günlük 250mg Omega 3 Alınmalı

Yapılan bilimsel çalışmalar, kullanım süresinin sınırlanmasına dair bir aralık vermemekle birlikte düzenli kullanımın faydalı olacağına işaret ediyor. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) 2 – 18 yaş arasında çocuklar için günlük 250mg EPA+DHA miktarında Omega 3 alımı öneriyor.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

İstanbul tat DHA Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title