Haberler

Rektör Mutlu'nun Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Süresi Doldu

216.Üniversitelerarası Kurul(ÜAK) Toplantısı Süleyman Demirel Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

216. Üniversitelerarası Kurul(ÜAK) Toplantısı Süleyman Demirel Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye'nin tüm üniversitelerinden gelen rektör ve temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıya, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Harran Üniversitesini temsilen Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Isparta il protokolü katıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende; SDÜ Orkestrası tarafından bir müzik dinletisi sunuldu. Düzenlenen toplantıda Isparta SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve Isparta Valisi Vahdettin Özkan birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından dönem başkanlığı devir teslim törenine geçildi ve Dönem Başkanı Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Isparta SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'na Üniversitelerarası Kurul Başkanlığını teslim etti.

Törende, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya ve Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'ya çeşitli hediyeler verildi.

ÜAK başkanı olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Rektör İbicioğlu, üniversitelerarası kurul olarak önemli ve güzel işlere imza atacaklarını dile getirerek, yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ise konuşmalarında Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'na görevinde başarılar dileyerek, 4 milyon 900 bin öğrencisi, 130 bin öğretim elemanı, 175 üniversitesi, 44 bin uluslararası öğrencisi ile Türkiye yükseköğretim alanının ciddi bir gelişim çizgisi yakaladığını söyledi.

Çetinsaya, üniversitelerin gün geçtikçe gelişmekte olduğunu ve daha fazla sayıda öğrenciye daha nitelikli öğretim hizmeti sunmakta olduğunu ifade ederek, "Köklü üniversitelerimizin elde ettiği uluslararası başarı ve itibarın yanında yeni kurulan üniversitelerimizde özellikle bölgesel ihtiyaçları esas alan araştırma gündemleriyle, modern fiziksel altyapılarıyla ve bünyelerine kattıkları nitelikli öğretim elemanı ve öğrencileriyle rekabet sahasında yerlerini aldılar" dedi.

2023 Yükseköğretim Strateji Belgesi Raporu'nda vardıkları ön sonuçta özellikle üç konunun öne çıktığını dile getiren Çetinsaya, "Gerçekleştirdiğimiz niceliksel büyümeyi niteliksel büyümeye dönüştürerek kalite süreçleriyle taçlandırmak, nitelikli öğretim üyesi yetiştirmek ve her bakımdan yükseköğretim sistemimizi uluslararasılaştırmak gerekiyor. Yükseköğretim camiası olarak bütün bu hedeflerin farkında olarak gelişme trendinin yükselmesi kalite çıtasının daha da yukarıya çıkarılması gerektiğinin bilincindeyiz" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Halil Mutlu Gökhan Çetinsaya Isparta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title