Haberler

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi"

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan: "Erbakan hocamızın milli görüş davası kıyamete kadar devam edecektir"

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Erbakan hocamızın milli görüş davası kıyamete kadar devam edecektir" dedi.

Erbakan Vakfı Samsun Şubesi tarafından Samsun Müftülüğü Konferans Salonu'unda düzenlenen "Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi"ne katılan Fatih Erbakan, vefatının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen salonların Erbakan sevgisi ve özlemiyle dolduğunu söyledi.

Babasının vasiyeti üzerine vakıf kurduklarını belirten Erbakan, "İnsanlığı sömüren siyonizm ve emparyalizme merhum Erbakan hocamızın izinde bizde meydan okuyoruz. Hocamız vefat etti diye zalimler sevinmesin onun izinde giderek Müslümanlara yapılan zülmün hesabını mutlaka soracağız. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin hocamızın attığı temelleri görüyorsunuz. Türkiye'nin kalkınması için özellikle sanayi gelişimi için yaptığı çalışmalara gıpta ile bakıldı. Zamanında 100 bin nüfuslu Diyarbakır'a 10 bin kişinin çalışacağı fabrika yaptı. Eğer milli görüş hükümeti devam etseydi bugün Diyarbakır'da bir çocuk bile dağa çıkmazdı. Erbakan hocamızın milli görüş davası kıyamete kadar devam edecektir inşallah" diye konuştu.

"Hocamız tüm engellemelere rağmen iktidara ulaştı. 1969 yılında kendinizi Necmettin Erbakan'ın yerine koyun. O dönemde böyle bir yola çıkacak kişinin kelle koltukta çıkması gerekirdi. O dönemde inançlı insanların içinde üniversite mezunu bulmak bile zordu" diyen Erbakan, şunları kaydetti:

"Fatih Sultan Mehmet Han gibi aynı yolda yürüyerek, iktidar döneminde kimsenin hayal bile edemediklerini gerçekleştirdi.  Milli görüşün taklitlerinden ve kopyalarından bıktık. Gerçek milli görüşçüleri iktidarda görmek istiyoruz. İslam devletlerini bir araya getiren gerçek milli görüşçü iktidar istiyoruz."

Gece, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından merhum Necmettin Erbakan'ın hayatını anlatan sinevizyon gösterisi ile sona erdi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Necmettin Erbakan Diyarbakır Türkiye Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title